Universitatea Politehnica Timișoara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

UPT sprijină comunităților defavorizate din Serbia și România

 
 
UPT sprijină comunităților defavorizate din Serbia și România

Proiectul InclusiveArt

13 Februarie 2018

 

 

 

 

 

Universitatea Politehnica Timișoara, prin Centrul de e-Learning, este partener, alături de Institutul Intercultural Timișoara, într-un proiect de sprijinire a comunităților defavorizate din Serbia și România, proiect finanțat prin Programul de Cooperare Transfrontalier România - Serbia Interreg.

Proiectul InclusiveArt își propune facilitarea accesului la cultură al copiilor și tinerilor defavorizați din 12 comunități din România (Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi) și Serbia (Severnobanatski, Srednjebanatski, Južnobanatski, Braničevski, Borski, Podunavski).

În acest sens au fost selectate 40 de persoane, tineri sub 35 de ani cu interese în zona antreprenoriatului creativ, care participă la un curs de formare, în perioada 12 - 17 februarie 2018, organizat de Centrul de e-Learning al Universității Politehnica Timișoara.

24 dintre acești tineri vor fi selectați și vor primi resurse financiare pentru a iniția proiecte creative în comunități defavorizate din zonele menționate. Trainingul va fi completat cu un nou curs, de animatori culturali și educaționali, cei 24 de tineri urmând să lucreze cu copii defavorizați, grupul țintă fiind reprezentat de tineri șomeri, grupuri defavorizate din mediul rural, dar și urban, copii și tineri rromi, migranți sau cu părinții plecați la muncă în străinătate.

 

 
UPT în sprijinul comunităților defavorizate din Serbia și Romania
 
 
 
 
ARUT Biblioteca Centrală  UPT Editura Politehnica Fundația Politehnica Timișoara AS Politehnica DCI Tele Universitatea Avizier UPT UPosT CCOC Sindicatul UPT AnelisPlus2020 Comunicate UPT
 
© Copyright 2019 Universitatea Politehnica Timisoara. Toate drepturile rezervate
UPT pe Facebook UPT pe Twitter UPT pe Google +