Universitatea Politehnica Timişoara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A V-a ediție a “International Conference on Applied Sciences” la Facultatea de Inginerie din Hunedoara

 
 
A V-a ediție a “International Conference on Applied Sciences” la Facultatea de Inginerie din Hunedoara

10-12 Mai 2017

16 Mai 2017

 

 

 

 

 

În perioada 10-12 Mai 2017, Universitatea Politehnica Timișoara și Universitatea din Banja Luka, în colaborare cu Academia Oamenilor de Știință din România, Academia de Științe Tehnice din România – Filiala Timișoara, Academy of Sciences Republic of Srpska și Asociația Generală a Inginerilor din România – Filiala Hunedoara, au organizat la Facultatea de Inginerie din Hunedoara, cea de-a V-a ediție a “International Conference on Applied Sciences” (ICAS2017) la care au participat personalități importante din domenii de vârf ale științei și ingineriei.

Edițiile precedente ale conferinței au constituit tot atâtea prilejuri de îmbunătățire a imaginii atât a Universității Politehnica Timișoara, a Facultății de Inginerie din Hunedoara, cât și a Municipiului Hunedoara, datorită participării unui număr semnificativ de cercetători din diverse zone ale țării precum și din țări străine cum ar fi Bosnia si Herzegovina, USA, China, Germania, Franta, Italia, Ungaria, Polonia, Slovacia, Serbia, etc.

La ediția din acest an am fost onorați de prezența unor personalități ca: E.S. Dl. Mile Vasic, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Bosniei și Herzegovinei în România, Dl. Radenko Komljenovic, Director Economic la Primaria din Banja Luka, D-na Dragica Ristic, Director Camera de Comert din Banja Luka, Dl. Predrag Damjanovic, Director Institut Pedagogic din Banja Luka precum  și de prezența unor personalități importante din diverse domenii ale științei și ingineriei, domenii foarte apropiate celor în care Facultatea de Inginerie din Hunedoara pregătește viitori ingineri: știința materialelor, mecatronică, inginerie electrică, ingineria calculatoarelor și științe fundamentale.

La conferință au fost prezentate 125 de lucrări științifice, o mare parte a acestora abordând o serie de probleme din domeniul industrial.

Au prezentat lucrări în plen Prof. Dr. Mohsen Razzaghi de la Mississippi State University, Prof. Dr. Miroslav Prsa de la Universitatea din Novi Sad, Dl. Bogdan Lungu de la Institutul de Fizică și Inginerie Nucleară din Măgurele, Prof. Dr. Mircea Octavian Popoviciu de la Academia Oamenilor de Știință din România și Prof. Dr. Ioan Ilca de la Academia de Științe Tehnice din România.

În urma unui proces de recenzie în curs de desfășurare, lucrările acceptate vor fi publicate într-un volum al IOP Conference Series: Materials Science and Engineering care, ca și la edițiile precedente, sperăm că va fi indexat în cele mai importante baze de date (cum ar fi Scopus) dar și în ISI Web of Sciences (Conference Proceedings Citation Index).

 
 
 
 
ARUT Biblioteca Centrală  UPT Editura Politehnica Fundația Politehnica Timișoara AS Politehnica DCI Tele Universitatea Avizier UPT UPosT CCOC Sindicatul UPT Vlog UPT Comunicate UPT
 
© Copyright 2018 Universitatea Politehnica Timisoara. Toate drepturile rezervate
UPT pe Facebook UPT pe Twitter UPT pe Google +