Universitatea Politehnica Timișoara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Au ciocnit un pahar de șampanie online, la 40 de ani de la absolvirea facultății

 
 
Au ciocnit un pahar de șampanie online, la 40 de ani de la absolvirea facultății

Facultatea de Mecanică-specializarea Mașini Termice și Material Rulant de Cale Ferată

23 Mai 2020

 

 

 

 

 

Absolvenții Facultății de Mecanică a Universității Politehnica Timișoara, specializările Mașini Termice și Material Rulant de Cale Ferată, promoția 1980, au organizat vineri, 22 mai 2020, în premieră, întâlnirea de 40 de ani de ani de la terminarea facultății online.

Chiar dacă au ciocnit câte un pahar de șampanie doar din fața calculatorului, în actualele condiții generate de pandemia de coronavirus, bucuria reîntâlnirii a fost mare, mai ales că au participat și colegi care se află la mii de kilometri depărtare, care nu ar fi putut ajunge la o întâlnire față în față.

Cele două specializări, chiar facă și-au mai schimbat puțin denumirea în timp, sunt cele mai vechi din Facultatea de Mecanică, fiind înființate în 1948. Dintre profesorii de seamă ai celor două specializări îi amintim pe Ioan Bejan, Gavril Creța, Traian Raica, Corneliu Ungureanu, Helmuth Theil, Vasile Berindean, Dan Negru, Virgiliu Dan Negrea (de la specializarea Mașini Termice), Ioan Zăgănescu, Gligor Muntean, Costache Ursu, Ioan David, Aurel Negreanu, Vasile Hoancă (de la specializarea Material Rulant de Cale Ferată).

În cadrul întâlnirii online, absolvenții de acum 40 de ani și-au reamintit cu drag, cu ajutorul pozelor postate, de anii de studenție, de cursul festiv, de banchetul de la sfârșitul facultății, dar și de întâlnirile care au mai fost organizate la 25 și la 30 de ani de la absolvire.

Iar colegii din Timișoara le-au pregătit celor plecați pe alte meleaguri o plăcută surpriză, prin postarea unor poze noi din cadrul facultății și din parcul amenajat în spatele acesteia.

 
Întâlnire online, la 40 de ani de la absolvirea facultății de Mecanică
Întâlnire online, la 40 de ani de la absolvirea facultății de Mecanică
Întâlnire online, la 40 de ani de la absolvirea facultății de Mecanică
 
 
 
 
ARUT Biblioteca Centrală  UPT Editura Politehnica Fundația Politehnica Timișoara AS Politehnica DCI Tele Universitatea Avizier UPT UPosT CCOC Sindicatul UPT AnelisPlus2020 Comunicate UPT
 
© Copyright 2020 Universitatea Politehnica Timisoara. Toate drepturile rezervate
UPT pe Facebook UPT pe Twitter UPT pe Google +