Universitatea Politehnica Timișoara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Condiții deosebite pentru studiu și cercetare în laboratoare noi

 
 
Condiții deosebite pentru studiu și cercetare în laboratoare noi

destinate pregătirii studenților din UPT

24 Septembrie 2018

 

 

 

 

 

Universitatea Politehnica Timişoara a depus şi în această vacanţă de vară, ca întotdeauna, eforturi pentru asigurarea celor mai bune condiţii, atât de cazare, cât şi de studiu, pentru studenţii săi. Pe „ultima sută”, chiar înainte de deschiderea noului an de învăţământ, au fost inaugurate trei noi laboratoare destinate pregătirii studenţilor.

La Facultatea de Mecanică, în cadrul disciplinei Ştiinţa Materialelor, a fost amenajat un laborator de microscopie optică, cu investiţii din veniturile proprii ale universităţii şi prin efortul cadrelor didactice de la Departamentul de ingineria materialelor şi fabricaţiei. Laboratorul a fost dotat cu microscoape optice şi electronice şi cu o serie de instalaţii specializate noi sau care erau folosite până acum doar pentru cercetare. De noile facilităţi vor beneficia peste 500 de studenţi din cadrul facultăţilor de Mecanică şi de Managament în Producţie şi Transporturi.

"Practic, acest laborator pe care îl avem acum este unul în primul rând didactic, pentru că este dedicat studenţilor de la disciplinele de Ştiinţa materialelor. În ultimii ani avem aparatură mai performantă pentru cercetare, aşa că pe studenţi îi putem învăţa acum şi pe aparatele pe care, până acum, se făcea doar cercetare", a declarat rectorul Universităţii Politehnica Timişoara, prezent la eveniment.

Alte două laboratoare, unul de lingvistică şi unul de interpretare, au fost amenajate la Facultatea de Ştiinţe ale Comunicării, dotate prin Fondul de Dezvoltare Instituţională şi din fonduri proprii ale universităţii, valoarea totală a investiţiei fiind de circa 75.000 de euro. Proiectul este de amploare şi vizează sporirea gradului de vizibilitate şi de internaţionalizare a Universităţii Politehnica Timişoara şi pe plan extern, în pragul aniversării centenarului.

„Pe parcursul verii ne-am preocupat de realizarea unor investiţii în cadrul Facultăţii de Ştiinţe ale Comunicării. Este vorba de două laboratoare moderne, care oferă condiţii deosebite pentru studiu şi pentru cercetare”, a declarat prof.univ.dr.ing. Daniel Dan, prorector al UPT.

Facultatea de Ştiinţe ale Comunicării aniversează anul acesta 25 de ani de la înfiinţare şi este preocupată de dezvoltarea profesională a studenţilor săi. Vechile dotări s-au degradat, însă acum, ca urmare a investiţiilor făcute, pregătirea didactică poate fi asigurată la cele mai înalte standarde.

 
Laboratoare noi
Laboratoare noi
Laboratoare noi
Laboratoare noi
Laboratoare noi
Laboratoare noi
Laboratoare noi
 
 
 
 
ARUT Biblioteca Centrală  UPT Editura Politehnica Fundația Politehnica Timișoara AS Politehnica DCI Tele Universitatea Avizier UPT UPosT CCOC Sindicatul UPT AnelisPlus2020 Comunicate UPT
 
© Copyright 2019 Universitatea Politehnica Timisoara. Toate drepturile rezervate
UPT pe Facebook UPT pe Twitter UPT pe Google +