Universitatea Politehnica Timișoara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan este noul rector ales al Universității Politehnica Timișoara

 
 
Conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan este noul rector ales al Universității Politehnica Timișoara

legislatura 2020-2024

22 Ianuarie 2020

 

 

 

 

 

Alegerile pentru funcția de rector al Universității Politehnica Timișoara s-au încheiat marți, 21 ianuarie 2020, din primul tur de scrutin. În urma procesului de votare, noul rector ales al instituției, pentru un mandat de 4 ani (în legislatura 2020-2024) este conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan.

În cadrul procesului electoral, din cele 657 de cadre didactice înscrise pe liste, s-au prezentat la vot 590. Au fost 573 de voturi valabil exprimate și 17 voturi anulate. După numărarea buletinelor valabil exprimate, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan a obținut 418 voturi, iar prof.univ.dr.ing. Ilare Bordeașu a obținut 155 de voturi.

În perioada 4-10 februarie 2020 se va transmite la Ministerul Educației şi Cercetării dosarul referitor la alegerea Rectorului UPT, în vederea validării de către MEC. După confirmare și numirea, prin Ordin al Ministrului Educației şi Cercetării a rectorului UPT, în cursul lunii martie, acesta numește prorectorii, cu consultarea Senatului, iar ulterior declanșează concursurile publice pentru desemnarea decanilor facultăților.

Conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan îi succede în funcție actualului rector, prof.univ.dr.ing. Viorel-Aurel Șerban, din a cărui echipă a făcut parte în calitate de prorector responsabil cu procesul de învăţământ, problematica studenţească  și asigurarea calității. Planul managerial al noului rector ales al Universității Politehnica Timișoara poate fi consultat la adresa http://www.upt.ro/img/files/alegeri_2020/rector/candidaturi/FDragan/PlanManagerial_FlorinDragan.pdf

„În primul rând țin să mulțumesc colegilor pentru încrederea acordată. Mă consider o persoană foarte norocoasă pentru că aparțin comunității academice dintr-o universitate prestigioasă, care în acest an își sărbătorește Centenarul, o universitate cu profesori de la care am avut ce învăța, o universitate cu un patrimoniu impresionant, conservat și dezvoltat de conducerile succesive ale acesteia, o universitate care se identifică cu istoria orașului Timișoara în ultimul secol, contribuind decisiv la dezvoltarea economică, socială și culturală a zonei de vest a României”, a declarat noul rector ales al Universității Politehnica Timișoara.

 
 
 
 
ARUT Biblioteca Centrală  UPT Editura Politehnica Fundația Politehnica Timișoara AS Politehnica DCI Tele Universitatea Avizier UPT UPosT CCOC Sindicatul UPT AnelisPlus2020 Comunicate UPT
 
© Copyright 2020 Universitatea Politehnica Timisoara. Toate drepturile rezervate
UPT pe Facebook UPT pe Twitter UPT pe Google +