Universitatea Politehnica Timişoara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Electronics Summer University 2017

 
 
Electronics Summer University 2017
1 Septembrie 2017

 

 

 

 

 

Electronics Summer University 2017

 

Universitatea Politehnica Timișoara a derulat în perioada 21.08.2017 - 03.09.2017 programul Electronics Summer University. Proiectul finanțat prin Schema de Granturi Competitive pentru universități, din cadrul proiectului ROSE, se desfășoară pe o perioadă de 3 ani și are ca scop promovarea învățământului superior în rândul elevilor de clasa a XI-a, din liceele din România.

Ediția de anul acesta s-a încheiat sâmbătă, 2.09.2017, în Amfiteatrul K1 (Centrul de conferințe UPT) într-un cadru festiv și în prezența tuturor celor care au contribuit la realizarea cu success a programului.

Pe parcursul celor două săptămâni elevii au participat la cursuri de Fizică generală, Noțiuni de măsurare, Introducere în electronică, Producție audio-video, Introducere în microprocesoare, susținute de cadre didactice din UPT. Prin intermediul acestor cursuri liceenii au dobândit cunoștințe teoretice și au realizat lucrări practice. Astfel fiecare elev a avut posibilitatea să experimenteze și să treacă prin emoțiile provocate de susținerea examenelor.

  „Experții în consiliere, care fac parte din Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră (CCOC) al UPT, au organizat training-uri și workshop-uri pentru elevi, cu scopul de a-i învăța tehnici esențiale de comunicare, de autocunoaștere și de time management. Totodată, elevii au participat la activități cu caracter sportiv prin Electronics Summer University Triatlon și au avut parte de o vânătoare de comori prin intermediul căreia au descoperit cele mai frumoase și de interes obiective turistice din oraș.”, a precizat directorul proiectului, prof.dr.ing. Florin Alexa.

 Membrii asociației studențești Liga Studenților din Facultatea de Electronică și Telecomunicații (LSFETc) au organizat petreceri tematice, seri sociale cu jocuri și karaoke, dar și discuții pentru a-i ajuta pe elevi să cunoască cât mai multe aspecte ale viații de student în UPT.

Un aspect important al programului a vizat medierea contactului dintre elevi și reprezentanți ai mediului economic, în programul ESU existând vizite ghidate la sediile  unor mari companii din zonă.

 
Electronics Summer University 2017
Electronics Summer University 2017
Electronics Summer University 2017
 
 
 
 
ARUT Biblioteca Centrală  UPT Editura Politehnica Fundația Politehnica Timișoara AS Politehnica DCI Tele Universitatea Avizier UPT UPosT CCOC Sindicatul UPT AnelisPlus2020 Comunicate UPT
 
© Copyright 2018 Universitatea Politehnica Timisoara. Toate drepturile rezervate
UPT pe Facebook UPT pe Twitter UPT pe Google +