Universitatea Politehnica Timișoara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

GirlsTech la Universitatea Politehnica Timișoara

 
 
GirlsTech la Universitatea Politehnica Timișoara

prin Centrul ID/IFR și E-learning

20 Martie 2018

 

 

 

 

 

Universitatea Politehnica Timișoara, prin Centrul ID/IFR și E-learning, a organizat, în zilele de 19 și 20 martie, la Biblioteca UPT, Workshopul GirlsTech (Fete și Femei in Tehnologie), din cadrul proiectului internațional Erasmus+ GirlsTech.

Obiectivele proiectului GirlsTech sunt: atragerea fetelor către domeniile STEM (știință, tehnologie, inginerie, matematică), identificarea exemplelor de bune practici din diverse țări europene, schimburi de experiență și realizarea unor recomandări de politici regionale.
         
Tehnologia continuă să domine majoritatea vieții noastre de zi cu zi. Pentru a putea concura în întreaga lume, Europa are nevoie de mai mulți tehnicieni cu înaltă calificare și trebuie să folosească talentele tinerelor generații, în special talentele fetelor și a femeilor. Participarea actuală scăzută a femeilor în domeniile STEM reprezintă un impediment pentru majoritatea țărilor europene. În cadrul proiectului Erasmus+ KA2 GirlsTech această temă este abordată. Participanți din opt țări au împărtășit cunoștințele lor pentru a-și îmbunătăți propriile politici și acțiuni. Proiectul nu vizează dezvoltarea unui nou instrument universal, ci concentrarea pe activități de învățare reciprocă, de schimb de bune practici, pentru a afla care abordări ar putea fi potrivite pentru țările participante. Până acum au avut loc 6 întâlniri, care au avut ca obiectiv schimbul de experiență în acțiuni de încurajare a fetelor către domeniile STEM.       

La Workshopul din Timișoara au fost prezentate experiențele din domeniul educațional preuniversitar, a învățământului profesional, prin participarea Inspectoratului Școlar Județean Timiș și a CNDIPT, a învățământului dual, prin implicarea companiilor din zona de Vest, activitățile de promovarea a IT prin CoderDojo, MegaDojo și HackTM din Timișoara, dar și a celor de mentorat a fetelor și copiilor pentru zona de IT din Cluj și București. Workshopul a inclus și poveștile de succes ale femeilor lideri din companii și educație din România, cât și activitățile Women in Tech Timișoara.

 
 
 
 
ARUT Biblioteca Centrală  UPT Editura Politehnica Fundația Politehnica Timișoara AS Politehnica DCI Tele Universitatea Avizier UPT UPosT CCOC Sindicatul UPT AnelisPlus2020 Comunicate UPT
 
© Copyright 2020 Universitatea Politehnica Timisoara. Toate drepturile rezervate
UPT pe Facebook UPT pe Twitter UPT pe Google +