Universitatea Politehnica Timișoara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Inventatorul primei cornee artificiale

 
 
Inventatorul primei cornee artificiale
26 Septembrie 2014

 

 

 

 

 

Inventatorul primei cornee artificiale, profesorul Traian V. CHIRILĂ, a vizitat la sfârșitul lunii septembrie Universitatea Politehnica Timișoara. Cu ocazia acestei reîntâlniri și datorită admirației sincere pentru contribuția deosebită adusă progresului științei, conducerea Universității Politehnica Timișoara a hotărât să demareze procedura de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa profesorului CHIRILĂ.

Totodată, în cadrul conferinței de presă organizate vineri, 26 septembrie 2014, dl. profesor CHIRILĂ a primit distincția de Membru Emerit din partea Fundației Politehnica Timișoara. Diploma i-a fost înmânată de dl. Rector Viorel-Aurel ȘERBAN, iar insigna Fundației de către dl. Decan al Facultății de Chimie Industrială și Ingineria Mediului, Nicolae VASZILCSIN, vicepreședintele Fundației Politehnica. 

Reputatul om de știință a absolvit Facultatea de Inginerie Chimică în 1971, iar în anul 1981 a obținut doctoratul în chimie organică tot la UPT. De peste 30 de ani trăiește în Australia, țară în care pasiunea sa pentru domeniu și talentul de cercetător au fost încurajate, sprijinite și recunoscute constant.

 
Diploma de Membru Emerit al Fundației Politehnica
Înmânarea insignei Fundației Politehnica de către dl. Decan al Facultății de Chimie Industrială și Ingineria Mediului, dl. Profesor Nicolae Vaszilcsin
Aspect de la evenimentul de înmânare a diplomei de membru al Fundației Politehnica domnului profesor Traian V. CHIRILĂ
 
 
 
 
ARUT Biblioteca Centrală  UPT Editura Politehnica Fundația Politehnica Timișoara AS Politehnica DCI Tele Universitatea Avizier UPT UPosT CCOC Sindicatul UPT AnelisPlus2020 Comunicate UPT
 
© Copyright 2019 Universitatea Politehnica Timisoara. Toate drepturile rezervate
UPT pe Facebook UPT pe Twitter UPT pe Google +