Universitatea Politehnica Timișoara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lecție de istorie cu Lucian Boia la Universitatea Politehnica Timișoara

 
 
Lecție de istorie cu Lucian Boia la Universitatea Politehnica Timișoara

Conferința cu tema ”România germanofilă – înaintea și în timpul Primului Război Mondial”

27 Martie 2018

 

 

 

 

 

Profesorul Lucian Boia a susținut luni, 26 martie, la Centrul de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara, conferința cu tema ”România germanofilă – înaintea și în timpul Primului Război Mondial”, circa 300 de persoane fiind prezente în Amfiteatrul Auditorium pentru a-l asculta pe renumitul istoric.

Evenimentul se înscrie în seria manifestărilor prilejuite de aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire din 1918 și a fost organizat de Clubul Economic German Banat, Asociația Culturală Agora Unit și Universitatea Politehnica Timișoara.

În cadrul unei adevărate lecții de istorie, Lucian Boia a vorbit despre crearea statului român, începând cu ”mica Unire” de la 1859, care a creat condițiile Marii Uniri de la 1818. În acest context, cunoscutul istoric a pus accent pe modernizarea societății românești care, în perioada dintre mica și marea Unire a cunoscut un proces de tranziție de la cea de tip oriental către cea occidentală, luând ca modele inițial pe cel francez, iar ulterior cel german. Întregul proces a fost prezentat în contextul internațional al ascensiunii modelului cultural german, în detrimentul celui francez, între mijlocul secolului al XIX-lea și prima parte a secolului XX. În cadrul conferinței, Lucian Boia a prezentat și noile cercetări pe tema izbucnirii primului război mondial, care s-au intensificat în ultimul deceniu în toate țările europene.

La finalul conferinței, profesorul Lucian Boia a răspuns întrebărilor din sală și a acordat autografe.

 
Lecție de istorie cu Lucian Boia la UPT
Lecție de istorie cu Lucian Boia la UPT
Lecție de istorie cu Lucian Boia la UPT
Lecție de istorie cu Lucian Boia la UPT
Lecție de istorie cu Lucian Boia la UPT
 
 
 
 
ARUT Biblioteca Centrală  UPT Editura Politehnica Fundația Politehnica Timișoara AS Politehnica DCI Tele Universitatea Avizier UPT UPosT CCOC Sindicatul UPT AnelisPlus2020 Comunicate UPT
 
© Copyright 2020 Universitatea Politehnica Timisoara. Toate drepturile rezervate
UPT pe Facebook UPT pe Twitter UPT pe Google +