Universitatea Politehnica Timișoara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mediul economic susţine Universitatea Politehnica Timişoara

 
 
Mediul economic susţine Universitatea Politehnica Timişoara

Inaugurare Laborator EGCCP

24 Noiembrie 2017

 

 

 

 

 

Facultatea de Automatică şi Calculatoare a Universităţii Politehnica Timişoara a inaugurat, în mod festiv, noul laborator realizat cu sprijinul firmei Visma, în valoare de 15.000 de euro.

Universitatea Politehnica Timişoara a întreţinut mereu o relaţie strânsă cu mediul economic din oraş, dar şi din regiune, cu beneficii pentru ambele părţi. Companiile îşi asigură astfel resursa umană de calitate pregătită în cadrul UPT, iar universitatea beneficiază de susţinere, donaţii şi amenajări ale spaţiilor de învăţământ.

În această linie se înscrie şi inaugurarea Laboratorului de Elemente de Grafică pe Calculator şi Calcul Paralel din cadrul Departamentului de Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei, din clădirea ASPC, str. Petre Râmneanţu nr. 2, parter, sala P17.

Modernizarea a constat din repararea sălii laboratorului, modernizarea instalaţiei electrice şi a celei de transmisie date, dotarea cu mobilier, dar cea mai importantă componentă a acestei donaţii se referă la achiziţionarea unui număr de 18 unităţi centrale performante, fiecare dintre acestea fiind însoţită şi de o placă grafică dedicată, capabilă să transforme un calculator obişnuit într-o puternică unitate de procesare.

Laboratorul este utilizat în prezent de studenții din anii I, II, III și IV la numeroase discipline dintre care amintim cele de Calcul Numeric, Algoritmi Paraleli, Elemente de Grafică pe Calculator, atât de la seriile de limba română cât și la cele de limba engleză. De asemenea, laboratorul este utilizat de studenții de la master la disciplinele Data Mining și Rețele Neuronale.

Acesta este cel de-al doilea laborator dotat cu sprijinul firmei Visma. Primul, de aceeaşi valoare, a fost inaugurat în urmă cu un an.

Prezent la inaugurare, dl. Sorin Rotariu, directorul general pentru România al firmei Visma, a declarat:Tinerii sunt motorul industriei noastre. Promovăm tinerii, ei ne pot aduce plusvaloare, sunt deschişi la nou, iar la nivel instituţional am găsit deschiderea necesară. Vom continua aceste acţiuni. Încercăm să amenajam câte un astfel de laborator în fiecare an".

Conf.univ.dr.ing. Ciprian-Bogdan Chirilă, prodecanul Facultăţii de Automatică şi Calculatoare a Universităţii Politehnica Timişoara, a subliniat utilitatea noului laborator:Mulţumim în primul celor care au făcut posibilă inaugurarea de astăzi. Ne bucură faptul că firmele doresc să ajute, că există deschidere către mediul universitar. De altfel, şi noi le asigurăm lor resursa umană bine pregătită, iar un astfel de laborator, dotat cu calculatoare extrem de performante, nu face decât să vină în sprijinul studenţilor care, astfel, vor fi şi mai bine pregătiţi".

 
Inaugurare laborator EGCCP
Inaugurare laborator EGCCP
Inaugurare laborator EGCCP
 
 
 
 
ARUT Biblioteca Centrală  UPT Editura Politehnica Fundația Politehnica Timișoara AS Politehnica DCI Tele Universitatea Avizier UPT UPosT CCOC Sindicatul UPT AnelisPlus2020 Comunicate UPT
 
© Copyright 2018 Universitatea Politehnica Timisoara. Toate drepturile rezervate
UPT pe Facebook UPT pe Twitter UPT pe Google +