Universitatea Politehnica Timișoara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mesajul de Crăciun al rectorului Universității Politehnica Timișoara

 
 
Mesajul de Crăciun al rectorului Universității Politehnica Timișoara

Mesajul de Crăciun al rectorului UPT, prof.univ.dr.ing. Viorel-Aurel Șerban

20 Decembrie 2019

 

 

 

 

 

Dragi colegi, dragi studenți, atmosfera Crăciunului, o sărbătoare tradițională a familiei, a cuprins și marea familie a Politehnicii timișorene. Cu inimile pline de lumină și speranță, ne îndreptăm gândurile către cei dragi, ne facem bilanțul și ne punem dorințe pentru anul care vine.

Dacă privim în urmă, putem spune că anul care tocmai se încheie a fost unul bun pentru Universitatea Politehnica Timișoara, un an în care ne-am reconfirmat prestigiul de care ne bucurăm pe plan local, național și chiar internațional. Potrivit clasificării Times Higher Education pentru domeniul Inginerie și Tehnologie, Universitatea Politehnica Timișoara se situează între locurile 601-800 la nivel mondial, pe locul II între universitățile din România și pe locul I între universitățile tehnice din țară.

La 11 noiembrie 2019, am sărbătorit intrarea în anul 100 al existenței Universității Politehnica Timișoara. Gala aniversară „Politehnica TM 100% performanță”, în care am premiat 100 de elevi merituoși cu câte 1000 de euro fiecare, a reprezentat punctul culminant al proiectului cu același nume, prin care am dorit să sărbătorim performanța, una dintre valorile care au stat mereu la baza activității sale și care au dus-o la prestigiul de care se bucură astăzi. Colaborarea cu mediul preuniversitar este, de altfel, o preocupare constantă a UPT. Peste 1500 de elevi din toată țara au venit și în acest an la cea de-a VI-a ediție a evenimentului „Politehnica Timișoara - un pas spre viitorul tău!”.

În deplină concordanță cu misiunea asumată și cu dorința de a se afirma la nivel internațional, UPT dezvoltă, în prezent, relații de colaborare fructuoase cu numeroase universități din Europa, SUA, Canada, America de Sud și Asia, concretizate în peste 400 acorduri de colaborare în cadrul unor programe din UE sau în mod direct.

Inserția pe piața muncii a absolvenților noștri este un indicator cu care ne putem mândri. Anual, 90-92% din absolvenții UPT se angajează în câmpul muncii, în specialitatea pe care au absolvit-o.

Dar rolul pe care Politehnica timișoreană îl are în societate nu se reduce doar la planul academic sau economic. De zeci de ani, sportul timișorean se identifică cu Politehnica, iar culorile alb-violet au devenit un simbol al urbei de pe Bega.

Dacă e să privim spre viitor, ne așteaptă un an plin de provocări. Intrăm în anul 2020, care a fost declarat „Anul Politehnicii în Timișoara”, ca o recunoaștere a rolului pe care prima instituție de învățământ superior din vestul țării l-a avut în dezvoltarea orașului și a zonei.

Apropierea momentului Centenarului, care se va sărbători la 11 noiembrie 2020, ne bucură, dar ne și obligă. Pentru a ne păstra și pe viitor imaginea de lider între universitățile din zona de vest a României, trebuie să ne asumăm responsabilități de menținere a standardelor înalte de calitate, de a armonizare a componentei didactice și științifice, de actualizare permanentă a programelor de studii cu necesitățile stringente în formarea unor specialiști cu înaltă calificare, care să facă față provocărilor unei piețe a muncii tot mai dinamice, de asigurare a unui climat de lucru care să stimuleze performanța, de menținere și de întărire a bunelor relații stabilite cu mediul economic și cu universități din toată lumea.

Țin să adresez, cu această ocazie, mulțumiri şi felicitări cadrelor didactice, studenților, personalului administrativ şi tuturor colaboratorilor noştri pentru efortul depus şi pentru realizările obținute!

Lumina Sfintelor sărbători să ne pătrundă în case și în suflete, iar în anul care vine să avem parte de fericire, sănătate, împliniri personale şi profesionale!

Sărbători fericite şi „La Mulți Ani!”

 
 
 
 
ARUT Biblioteca Centrală  UPT Editura Politehnica Fundația Politehnica Timișoara AS Politehnica DCI Tele Universitatea Avizier UPT UPosT CCOC Sindicatul UPT AnelisPlus2020 Comunicate UPT
 
© Copyright 2020 Universitatea Politehnica Timisoara. Toate drepturile rezervate
UPT pe Facebook UPT pe Twitter UPT pe Google +