Universitatea Politehnica Timișoara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O colaborare de succes: la UPT se inaugurează al treilea laborator Honeywell

 
 
O colaborare de succes: la UPT se inaugurează al treilea laborator Honeywell

Politehnica are o relație de parteneriat încă din 2015 cu Honeywell

18 Octombrie 2018

 

 

 

 

 

Una dintre preocupările constante ale Universității Politehnica Timișoara este de a asigura cele mai bune condiții pentru studenții săi. În acest sens, pe lângă investițiile în infrastructură, un accent deosebit a fost pus mereu pe relația cu mediul economic, pentru o cât mai bună inserție a absolvenților pe piața muncii, în specialitatea pe care aceștia au urmat-o. Multe dintre dotările UPT, în special laboratoare de specialitate, au fost realizate în parteneriat cu agenți economici.

Una dintre companiile cu care Politehnica are o relație de parteneriat încă din 2015 este Honeywell. Până acum, cu sprijinul, acesteia, au fost amenajate două laboratoare, unul la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale și unul la cea de Electrotehnică și Electroenergetică, au fost demarate mai multe programe de internship prin care studenții Universității Politehnica Timișoara și-au putut realiza diplomele de licență în cadrul companiei, iar tot cu sprijinul acesteia a fost organizată vizita la Timișoara a laureatului Premiului Nobel pentru fizică, Dr. Robert W. Wilson, care a susținut prelegeri pe teme științifice și a stat de vorbă cu studenții UPT în cadrul programului Honeywell Initiative for Science and Engineering.

Colaborarea cu Honeywell nu se oprește însă aici. În 17 octombrie, a avut loc inaugurarea unui nou laborator amenajat cu sprijinul companiei, de această dată la Facultatea de Automatică și Calculatoare. Pentru amenajarea laboratorului A306 a fost alocată suma de 29.100 USD, în vederea dotării acestuia cu echipamente electronice (10 analizoare logice; 18 plăci FPGA; infrastructură IT (18 stații de lucru, 18 monitoare)); mobilier. Noul laborator va fi folosit de peste 600 de studenți de la ciclul de licență și cel de master pentru dobândirea de noțiuni de bază, deprinderi și competențe privind proiectarea, simularea, testarea, sinteza și implementarea de circuite digitale utilizând limbaje de descriere hardware - VHDL.

„Evenimentul se înscrie în cadrul eforturilor Universității Politehnica Timișoara de a asigura, pe de o parte, cele mai bune condiții de studiu pentru studenții săi, iar pe de altă parte absolvenți bine pregătiți pentru a face față cu succes pe piața muncii, în conformitate cu specializarea pe care au urmat-o. Ne bucurăm că aceste eforturi sunt susținute de mediul economic din Timișoara și din zonă, care a înțeles necesitatea susținerii universității în dotarea laboratoarelor de specialitate cu echipamente și aparatură de ultimă generație, care să asigure și partea aplicativă a formării studenților. Încercăm să întreținem o relație cât mai strânsă cu mediul economic și prin stagiile de practică ale studenților la firme sau sprijinul acordat pentru elaborarea lucrărilor de diplomă. Colaborarea cu Honeywell este una foarte bună, încă de la început, iar acum, iată, inaugurăm cel de-al treilea laborator realizat în parteneriat”, a declarat conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, prorector al Universității Politehnica Timișoara. Acesta a mai precizat că, în prezent, Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnica Timișoara a depășit, pentru prima dată în istoria sa, numărul de 3.000 de studenți. Interesul pentru disciplinele din zona IT este în creștere, iar pentru o buna pregătire a studenților, în special în ceea ce privește partea aplicativă, astfel de dotări sunt binevenite.

„Honeywell este prezentă în Romania de peste 20 de ani și dorim să contribuim la dezvoltarea unei generații de tineri talentați care vor deveni liderii de mâine în materie de inginerie,” declară Răzvan Cotiuga, General Manager, Honeywell Elster Timișoara. „Suntem mândri să inaugurăm acest laborator alături de Universitatea Politehnica Timișoara contribuind, astfel, la formarea unor studenți dornici să activeze în domenii precum: cercetare, inginerie sau matematică.”

Cu ocazia lansării, reprezentanții Honeywell au lansat și o provocare studenților: să elaboreze proiecte prin interconectarea celor trei laboratoare de la Universitatea Politehnica Timișoara, atât între ele, cât și cu cele de la Universitatea Politehnica București, compania urmând să finanțeze aceste proiecte.

 
O colaborare de succes: la UPT se inaugurează al treilea laborator Honeywell
 
 
 
 
ARUT Eudres Biblioteca Centrală  UPT Editura Politehnica Fundația Politehnica Timișoara AS Politehnica DCI Tele Universitatea Avizier UPT UPosT CCOC Sindicatul UPT Comunicate UPT
 
© Copyright 2024 Universitatea Politehnica Timisoara. Toate drepturile rezervate
UPT pe Facebook UPT pe Twitter UPT pe Google +