Universitatea Politehnica Timișoara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Prima ediție a conferinței internaționale ICCMAE, la Universitatea Politehnica Timișoara

 
 
Prima ediție a conferinței internaționale ICCMAE, la Universitatea Politehnica Timișoara

în perioada 23 - 26 mai 2018

24 Mai 2018

 

 

 

 

 

În perioada 23 - 26 mai 2018, Universitatea Politehnica Timișoara a fost gazda conferinței internaționale ICCMAE 2018 (International Conference on Computational Methods and Applications in Engineering), manifestare aflată la prima ediție, cotata WoS, organizată de UPT în colaborare cu Mississippi State University, USA.

Principalul obiectiv al acestei conferințe este de a intensifica eforturile de colaborare internațională interdisciplinară între oamenii de știință și inginerii din SUA și România.

Conferința, care reunește zeci de specialiști din șase țări, este rodul unei colaborări mai vechi între departamentele de matematică din cele două universități, iar ulterior și între alte echipe, astfel încât conferința actuală este o continuare firească. Următoarea ediție va avea loc în Statele Unite, apoi din nou în România și așa mai departe.

Pe lângă aceste colaborări între echipele de cercetare, există și un memorandum semnat între cele două instituții de învățământ superior, precum și un acord Erasmus+ prin care Universitatea Politehnica Timișoara poate trimite doctoranzi în Statele Unite pentru a-și finaliza tezele.

 
 
 
 
ARUT Biblioteca Centrală  UPT Editura Politehnica Fundația Politehnica Timișoara AS Politehnica DCI Tele Universitatea Avizier UPT UPosT CCOC Sindicatul UPT AnelisPlus2020 Comunicate UPT
 
© Copyright 2019 Universitatea Politehnica Timisoara. Toate drepturile rezervate
UPT pe Facebook UPT pe Twitter UPT pe Google +