Universitatea Politehnica Timișoara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Reprezentanții UPT la aniversarea TU Munchen

 
 
Reprezentanții UPT la aniversarea TU Munchen

Reconfirmarea unei bune colaborări

18 Iunie 2018

 

 

 

 

 

Încă din 1993, Universitatea Politehnica Timișoara a demarat o colaborare cu Universitatea Tehnică din Munchen - „universitatea germană numărul unu” în QS World University Ranking -, relație ce s-a aprofundat în timp prin acordarea de diplome duble, vizite reciproce, schimburi de studenți și profesori, parteneriate în domeniul cercetării.

Bunele relații de cooperare între cele două universități au fost reconfirmate în prima parte a lunii iunie 2018, când o delegație a UPT formată din prof.univ.dr.ing. Viorel-Aurel Șerban, rectorul instituției, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, prorector, și conf.univ.dr.ing. Eduard Petzek, responsabilul din partea UPT de programul de cooperare cu universitatea germană, a participat, la invitația președintelui Universității Tehnice din Munchen, prof.univ.dr. Wolfgang Hermann, la manifestările dedicate împlinirii a 150 de ani de la fondarea TU Munchen.

Sub egida ”TUM - 150 de ani de cultură a excelenței”, în cadrul simpozionului internațional ce s-a desfășurat cu această ocazie, au avut loc discuții despre politicile universităților în ceea ce privește promovarea și încurajarea tinerelor talente, despre participarea și misiunea stakeholderilor în contextul globalizării pieței muncii, precum și cu privire la rolul universităților tehnice în dezvoltarea unui sistem educațional de calitate.

În cadrul întâlnirilor care au avut loc între reprezentanții Universității Politehnica Timișoara și președintele Universității Tehnice Munchen, dar și ai altor universități prezente la eveniment s-a subliniat importanța dezvoltării parteneriatelor interuniversitare, ca un prim demers în crearea unor rețele universitare europene (conceptul președintelui Franței de universitate europeană), în vederea accesării noilor scheme europene de finanțare ce se prefigurează (programul-cadru Horizon Europe).

 
Reprezentanții UPT la aniversarea TU Munchen
Reprezentanții UPT la aniversarea TU Munchen
Reprezentanții UPT la aniversarea TU Munchen
Reprezentanții UPT la aniversarea TU Munchen
 
 
 
 
ARUT Biblioteca Centrală  UPT Editura Politehnica Fundația Politehnica Timișoara AS Politehnica DCI Tele Universitatea Avizier UPT UPosT CCOC Sindicatul UPT AnelisPlus2020 Comunicate UPT
 
© Copyright 2019 Universitatea Politehnica Timisoara. Toate drepturile rezervate
UPT pe Facebook UPT pe Twitter UPT pe Google +