Universitatea Politehnica Timișoara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Școală de vară internațională

 
 
Școală de vară internațională

la Facultatea de Mecanică

1 August 2019

 

 

 

 

 

În perioada 22 iulie - 2 august 2019, la Timișoara s-a desfășurat cea de-a V-a ediție a Școlii de vară „Data Assimilation and its applications”, organizată de Facultatea de Mecanică a Universității Politehnica Timișoara în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Delft, Olanda, și Universitatea Equinor din Norvegia.

Evenimentul face parte dintr-o serie care a început în 2009 și se continuă cu o frecvență bianuală. Această școală de vară constă în 2 săptămâni de cursuri despre fundamentele și aplicațiile algoritmilor matematici (inverse modelling, applied statistics, decision making, numerical analysis, data assimilation) în diferite zone de aplicații (mediu, hidrologie, energie).

Școala de vară se adresează studenților aflați în ultimii ani de studiu, Master și Doctorat în Matematică și Inginerie. La manifestarea din acest an, care are loc la Facultatea de Mecanică, au participat 25 de studenți internaționali și 10 studenți români. Cursurile au fost predate de 16 profesori, experți cu recunoaștere internațională, din Europa şi Australia.

Pe lângă cursurile audiate și dezbaterile pe teme științifice, studenții prezenți la școala de vară au luat parte și la activitățile din cadrul ISWinT, festivalul internațional studențesc organizat de Liga AC (Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnica Timișoara).

 
Școală de vară internațională
Școală de vară internațională
 
 
 
 
ARUT Biblioteca Centrală  UPT Editura Politehnica Fundația Politehnica Timișoara AS Politehnica DCI Tele Universitatea Avizier UPT UPosT CCOC Sindicatul UPT AnelisPlus2020 Comunicate UPT
 
© Copyright 2020 Universitatea Politehnica Timisoara. Toate drepturile rezervate
UPT pe Facebook UPT pe Twitter UPT pe Google +