Universitatea Politehnica Timișoara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Studenții cu inițiativă din UPT, față în față cu antreprenori de succes

 
 
Studenții cu inițiativă din UPT, față în față cu antreprenori de succes

evenimentul Antreprenor 21

25 Octombrie 2018

 

 

 

 

 

Universitatea Politehnica Timişoara sprijină în mod deosebit dezvoltarea de afaceri de către studenții şi absolvenții acesteia. În acest sens a și fost înființată, în urmă cu un an, Societatea Antreprenorială Studențească din UPT (SAS-UPT), iar în incinta Facultății de Mecanică a fost amenajat un spațiu pentru susținerea studenților care vor să demareze o afacere, precum și un accelerator de afaceri.

Tot pentru susținerea studenților cu abilități antreprenoriale, miercuri, 24 octombrie 2018, în amfiteatrul K1 din Centrul de Conferinţe al UPT, care s-a dovedit neîncăpător pentru toți cei interesați, a avut loc evenimentul Antreprenor 21, desfăşurat în cadrul Societăţii Antreprenoriale Studenţeşti din UPT (SAS-UPT) în parteneriat cu INCUBOXX şi cu sprijinul organizaţiilor studenţeşti membre ale Convenţiei Organizaţiilor Studenţeşti din Politehnică (COSPol).

În cadrul respectivei acţiuni, mai mulţi antreprenori de succes au oferit informaţii despre paşii necesari demarării unei afaceri de succes, elaborarea unui plan de afaceri, alegerea soluţiilor de finanţare, strategii de implementare a afacerii.

Studenții prezenți la eveniment au putut pune întrebări și afla răspunsuri, în special legate de primii pași în demararea unei afaceri, cu problemele și greutățile inerente oricărui început.

Ulterior evenimentului, studenţii interesaţi au posibilitatea de a participa la un Concurs de Idei de Afaceri, având şansa de a accede la acceleratorul de afaceri studenţeşti urmând a fi transferaţi ulterior la INCUBOXX sau IncubArt.

Întreaga acţiune s-a desfăşurat în cadrul proiectului CNFIS-FDI-2018-0533 intitulat „Dezvoltarea unui accelerator de afaceri studenţesc în cadrul Societăţii Antreprenoriale Studenţeşti din Universitatea Politehnica Timişoara – DAAS_SAS-UPT”.

 
Studenții cu inițiativă din UPT, față în față cu antreprenori de succes
 
 
 
 
ARUT Biblioteca Centrală  UPT Editura Politehnica Fundația Politehnica Timișoara AS Politehnica DCI Tele Universitatea Avizier UPT UPosT CCOC Sindicatul UPT AnelisPlus2020 Comunicate UPT
 
© Copyright 2019 Universitatea Politehnica Timisoara. Toate drepturile rezervate
UPT pe Facebook UPT pe Twitter UPT pe Google +