Universitatea Politehnica Timişoara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vizita delegației de la Universitatea din Niš la UPT

 
 
Vizita delegației de la Universitatea din Niš la UPT

21 - 22 noiembrie 2016

23 Noiembrie 2016

 

 

 

 

 

În zilele de 21 și 22 noiembrie a.c., Facultatea de Mecanică a Universității Politehnica Timișoara a primit vizita unei delegații formată din studenți și profesori de la Facultatea de Mecanică a Universității din Niš, Republica Serbia.

Delegația din Republica Serbia a fost compusă din as. dr. ing. Aleksandar Miltenović, as. dr. ing. Miloš Kocić, as. dr. ing. Vesna Petković  și 50 de studenți extrem de dornici să-și petreacă o parte din perioada de studiu în cadrul facultății noastre, prin programul Erasmus+ KA107 cu țările partenere non-UE.

Programul de vizită al delegației a inclus turul Facultății de Mecanică, a campusului UPT și a orașului. Studenții au fost impresionați atât de prezentarea realizată de gazde, cât și de ospitalitatea oferită de acestea. Cadrele didactice din Niš аu fost primite cu căldură de către domnii prodecani ai Facultății de Mecanică, conf. dr. ing. Eugen GHITA și conf. dr. ing. Aurel TULCAN, precum și de conf. dr. ing. Dorin LELEA, și prof. dr. ing Lia DOLGA, Coordonator Instituțional Erasmus+ și Director al Departamentului de Relații Internaționale.

Discuțiile informale cu reprezentanții din Niš au fost agreabile pentru ambele părți și s-au axat în principal pe consolidarea și lărgirea cooperării dintre cele doua Facultăți de Mecanică, prin programul de mobilități de studiu, predare și formare Erasmus+ KA107. Compatibilitatea foarte bună dintre programele celor două facultăți, dar și colaborarea prin alte programe respectiv domenii de cercetare și dezvoltare, reprezintă premisele dezvoltării unui parteneriat sustenabil.

Parteneriatul cu Universitatea din Niš, prin programul Erasmus+ KA107, demarat de către Departamentul de Relații Internaționale în colaborare cu Facultatea de Mecanică și Facultatea de Inginerie din Hunedoara în anul universitar 2015 – 2016, a dat deja roade prin epuizarea completă a numărului de mobilități de studiu, predare și formare realizate cu ajutorul proiectului în cadrul anului academic anterior.

 
Vizita delegației de la Universitatea din Niš la UPT
Vizita delegației de la Universitatea din Niš la UPT
 
 
 
 
ARUT Biblioteca Centrală  UPT Editura Politehnica Fundația Politehnica Timișoara AS Politehnica DCI Tele Universitatea Avizier UPT UPosT CCOC Sindicatul UPT Vlog UPT Comunicate UPT
 
© Copyright 2018 Universitatea Politehnica Timisoara. Toate drepturile rezervate
UPT pe Facebook UPT pe Twitter UPT pe Google +