Universitatea Politehnica Timișoara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zilele Culturii Portugheze la UPT

 
 
Zilele Culturii Portugheze la UPT

la Biblioteca Centrală a Universității Politehnica Timișoara

12 Mai 2018

 

 

 

 

 

Zilele Culturii Portugheze au adus la Biblioteca Centrală a Universității Politehnica Timișoara, în zilele de 10 și 11 mai 2018, un dublu eveniment. Pe de o parte, ca urmare a colaborării cu Centrul de Limba Portugheză Timișoara - Instituto Camões, la BCUPT a fost proiectată o serie de patru documentare realizate de jurnalista portugheză Cândida Pinto, care, de altfel, a și fost prezentă la eveniment. Pe de altă parte, tot cu această ocazie, în holul Bibliotecii Centrale a UPT a fost vernisată o expoziție de arhitectură.

Patru cartiere, patru documentare, un arhitect: Siza Vieira în Os Vizinhos (Vecinii), este seria de patru documentare scurte, realizate special pentru pavilionul Bienalei de Arhitectură de la Veneția de jurnalista portugheză Cândida Pinto. Documentarele îl au în prim-plan pe binecunoscutul arhitect portughez Siza Vieira, care în anii 80 construia patru cartiere sociale, în patru orașe din Europa: Porto (Bouça), Veneția (Campo di Marte), Haga (Shilderswijk), Berlin (Bonjour Tristesse). În documentarele Cândidei Pinto, Siza Vieira se întoarce în aceste cartiere și stă de vorbă cu locatarii actuali pentru a afla dacă soluțiile arhitectonice propuse de el cu treizeci de ani în urmă sunt viabile și astăzi.

Expoziţia de proiecte „Oraş, Turism și Arhitectură”, organizată în holul BCUPT, a fost pusă la dispoziție de Ordinul Arhitecților Secțiunea Regională Sud, Lisabona.

Evenimentul a fost primit cu un real interes de publicul timișorean, în special studenți la Arhitectură, dar și alte persoane interesate de cultura și arhitectura portugheză.

 
Zilele Culturii Portugheze la UPT
Zilele Culturii Portugheze la UPT
Zilele Culturii Portugheze la UPT
Zilele Culturii Portugheze la UPT
Zilele Culturii Portugheze la UPT
 
 
 
 
ARUT Biblioteca Centrală  UPT Editura Politehnica Fundația Politehnica Timișoara AS Politehnica DCI Tele Universitatea Avizier UPT UPosT CCOC Sindicatul UPT AnelisPlus2020 Comunicate UPT
 
© Copyright 2019 Universitatea Politehnica Timisoara. Toate drepturile rezervate
UPT pe Facebook UPT pe Twitter UPT pe Google +