Facultatea de Construcții a Universității Politehnica Timișoara a găzduit, în perioada 18-24 iulie 2022, finala internațională a concursului studențesc ICEC 2022 (International Civil Engineering Competition), eveniment organizat de ASICET - Asociația Studenților la Inginerie Civilă Engleză din Timișoara, ce are ca scopuri principale conectarea studenților de la Inginerie Civilă din întreaga lume, ASICET fiind membru al IACES (International Association of Civil Engineering Students), formarea relațiilor între studenți, cadre didactice și companii din acest domeniu, cât și promovarea României din punct de vedere al Construcțiilor si Arhitecturii.
Concursul ICEC 2022 este dedicat viitorilor ingineri civili, studenți care au șansa să își testeze cunoștințele în domeniu și să își aprofundeze pasiunea pentru construcții. ICEC este o competiție ce pune accent pe abilitățile studenților în domeniul structurilor, hidraulicii și materialelor de construcții prin diferite probe, având ca scop dezvoltarea viitorilor ingineri cu potențial.
Competiția internațională a reunit 42 de participanți, din 8 țări (Serbia, Turcia, Ungaria, Egipt, Portugalia, Franța, Bosnia și Herțegovina, România), care au avut de trecut trei probe: prima bazată pe materiale de construcții, a doua bazată pe hidraulică, iar a treia pe structuri, mai exact structuri asupra cărora s-a generat un seism până la cedarea acestora. Participanții au luat parte la seminarii înaintea probelor, oferite de către profesorii Facultății de Construcții din cadrul Universității Politehnica Timișoara, după care li s-au oferit seturi de reguli și kit-uri pentru ducerea probelor la bun sfârșit.
După desfășurarea acestora, clasamentul final a fost următorul:
Pe langa cele trei probe ale competiției, organizatorii (membrii IACES Timișoara - Repede Amanda Anamaria, președinte, Radomir Amalia, vicepreședinte, Pop Ioan Aurelian, secretar, și fostul președinte Miruna Slusarciuc) au pregătit pentru participanți un program bogat ce a inclus turul orașului, o vizită pe șantier la Centrul Reformat Noul Mileniu, vizită la Muzeul Satului și alte activități de socializare și timp liber.
O activitate inedită a fost a fost Seara Internațională, unde fiecare echipă a împărtășit cu ceilalți tradiții și obiceiuri din zona de proveniență, precum si mâncarea, dansurile și melodiile tradiționale.