Universitatea Politehnica Timișoara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Conferința UniHack 5 - În explorarea Inteligenței Artificiale asupra societății

 
 

Liga AC (Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnica Timișoara) organizează Conferința UniHack 5 - “Understanding our Relationship with AI”, ce va avea loc joi, 16 noiembrie 2023. Evenimentul este adresat publicului deschis și va începe de la ora 16:30, la Consiliul Județean Timiș (Bd. Revoluției din 1989, nr. 17).

Pentru prima dată în cadrul acestui proiect, participanții vor avea ocazia să participe la conferința UniHack ce are ca scop explorarea modului prin care Inteligența Artificială influențează diverse domenii cheie din societate. Evenimentul va aduce la un loc speakeri diverși ce vor împărtăși idei și experiențe, oferindu-le participanților o experiență educativă ce le va permite să-și dezvolte potențialul. Cei cinci speakeri ce vor lua parte la evenimentului nostru sunt: Călin Popa, prof.univ.dr.ing. la Universitatea Politehnica Timișoara, Petru Popa, fondator al Zetta360, Cristina Săracu, fondatoare a platformei IncluziunePeBune.ro, Cătălin Daniel Căleanu, prof.univ.dr.ing. la Universitatea Politehnica Timișoara, Răzvan Goșa, cercetător în domeniul securității la Bitdefender.

În zilele următoare conferinței, se va desfășura hackathon-ul UniHack - o competiție dedicată atât studenților, cât și elevilor de liceu, pasionați de domeniul IT, care le oferă oportunitatea de a se dezvolta și de a învăța lucruri noi în câteva zile.

Hackathon-ul se va desfășura în perioada 17-19 noiembrie, în cadrul firmei The Access Group. Participanții vor fi grupați în echipe de 2-5 persoane și vor avea la dispoziție 48 de ore pentru a concepe și implementa soluții software sau hardware pentru probleme civice, sub îndrumarea unor mentori experimentați și a reprezentanților companiilor, ONG-urilor și instituțiilor partenere. Cele mai reușite și inovatoare proiecte vor intra în cursa pentru premiile fiecărui track, oferite de către sponsori, dar și pentru premiul cel mare, în valoare de 2000 euro.

Cele 4 probe cu specific civic sunt:

  • Unity Rising - Social Inclusion and Empowerment,
  • Knowledge Bridge - Access to Quality Education,
  • Green Future - Smart City and Urban Development,
  • Healthcare Revolution - Building a healthier and better society.

Probele vor fi realizate cu ajutorul sponsorilor acestei ediții: The Access Group, Cobalt Sign și DevPlant.

Toate edițiile anterioare au fost de succes. Anul acesta, voluntarii Ligii AC așteaptă peste 500 de participanți din România, Macedonia, Serbia, Germania, Grecia și Spania, un număr de dublu față de ediția precedentă.

UniHack este finanțat de Centrul de Proiecte, prin proiectul „Impuls în comunitate”.

Pentru a participa la conferință, publicul trebuie să completeze acest formular https://forms.gle/hQ5V8LSKPrYNRXRz5 până în data de 16.11.2023.

Alte informații sunt disponibile site-ul proiectului, pagina de Facebook și contul de Instagram, unde organizatorii îi țin la curent pe toți cei interesați cu tot ce se întâmplă.

* * *

Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare (Liga AC) este organizația studențească ce reprezintă interesele studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare și îi susține în viața socială și culturală. Anual, Liga AC organizează proiecte demne de remarcat, precum Liga AC LABS, UniHack, iTEC și ISWinT.

 
 
Ultima actualizare: 2023-11-16
 
 
ARUT Eudres Biblioteca Centrală  UPT Editura Politehnica Fundația Politehnica Timișoara AS Politehnica DCI Tele Universitatea Avizier UPT UPosT CCOC Sindicatul UPT Comunicate UPT
 
© Copyright 2024 Universitatea Politehnica Timisoara. Toate drepturile rezervate
UPT pe Facebook UPT pe Twitter UPT pe Google +