Universitatea Politehnica Timișoara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

META Spațiu și MV sci-art, premiu la Gala AFCN pentru proiectul „Sci-art your life!”

 
 

Galeria de artă contemporană META Spațiu și centrul MV sci-art, găzduite și susținute ca partener de Universitatea Politehnica Timișoara de peste doi ani, au reușit, de la deschiderea din 2022 să se facă remarcate atât la nivel național, cât și internațional, prin expozițiile de anvergură organizate, colaborările între artă și știință, care au adus împreună artiști consacrați sau emergenți alături de cercetători și ingineri ai Politehnicii. Toate aceste activități au fost centrate în jurul unui proiect major intitulat „Sci-art your life”, care continuă și în prezent.

Administrația Fondului Cultural Național, cea mai importantă instituție de finanțare a sectorului independent din România, a acordat la începutul acestei săptămâni Premiul pentru activitate interdisciplinară pentru proiectul „Sci-art your life!”, proiect care a devenit un reper major și în contextul Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii. Este o recunoaștere a meritelor echipei META Spațiu, coordonate de curatoarea Mirela Stoeac-Vlăduți, a artiștilor, cercetătorilor, mediatorilor culturali și tuturor celor implicați în acest proiect: peste 70 de specialiști, până la momentul actual. Această reușită vine la doar un an după obținerea unui alt premiu prestigios – Premiul Radio România Cultural 2023, acordat MV sci-art tot pentru activitatea de colaborare interdisciplinară inovatoare.

„Sci-art your life!”, derulat de META Spațiu, al cărui partener strategic este Universitatea Politehnica Timișoara, este un proiect-platformă care a avut ca scop reluarea și dezvoltarea unui model pedagogic transdisciplinar și de dezvoltare a scenei artistice timișorene, pentru a crea o relație dinamică, bazată pe co-creație, coproducție și transfer de cunoaștere între artiști și oameni de știință, studenți de la facultățile de artă și de la cele tehnice. În cadrul proiectului, a fost articulat, până acum, un ansamblu de peste 20 de expoziții, intervenții artistice, cercetări, 30 prezentări/art talkuri, 25 ateliere și sesiuni de formare etc., care au explorat și au facilitat colaborarea între artele vizuale și științele aplicate, între studenți și formatori, între mediul artistic, cel universitar și spațiul public, la care au participat peste 8000 de persoane.

Universitatea Politehnica Timișoara și-a asumat angajamentul de a sprijini META Spațiu în definirea unui centru de artă și știință dinamic, care se adresează atât comunității UPT, cât și publicului timișorean, național și internațional, și continuă să sprijine activ întâlnirile dintre artiști și cercetători, cu scopul de a contribui la o societate mai deschisă, incluzivă, modernă și orientată spre inovare și dezvoltare.

 
 
Ultima actualizare: 2024-05-23
 
 
ARUT Eudres Biblioteca Centrală  UPT Editura Politehnica Fundația Politehnica Timișoara AS Politehnica DCI Tele Universitatea Avizier UPT UPosT CCOC Sindicatul UPT Comunicate UPT
 
© Copyright 2024 Universitatea Politehnica Timisoara. Toate drepturile rezervate
UPT pe Facebook UPT pe Twitter UPT pe Google +