Un nou eveniment marca UPT destinat atât studenților proprii, cât și tuturor celor interesați, lansarea noului monopost de Formula Student al echipei UPT Racing Team, dar și o conferință având ca temă „Safety Driving”, susținută de cunoscutul Titi Aur, va avea loc în data de 26 iunie 2024, la Biblioteca Universității Politehnica Timișoara.
După luni întregi de muncă și un sprijin imens din partea partenerilor și sponsorilor, UPT Racing Team anunță oficial lansarea noului monopost, mult așteptatului TSR3 EVO.
Evenimentul va începe la ora 17:00 cu o conferință care are ca subiect principal Safety Driving, susținută de binecunoscutul Titi Aur, campion național de raliu si fondatorul Academiei Titi Aur, urmată de o sesiune deschisă pentru întrebarile publicului. Intrarea e liberă și deschisă tuturor celor interesați.
Prezentarea noului monopost va începe la ora 18:00, în parcarea din fața Bibliotecii UPT, în prezența conducerii Universității Politehnica Timișoara a cadrelor didactice, studenților, absolvenților și, nu în ultimul rând, a sponsorilor, fără de care nu ar fi putut fi organizat evenimentul.
Moderator va fi Andrei Borborean, coordonatorul UPT Racing Team și cadru didactic al UPT.
UPT Racing Team este o echipă studențească a Universității Politehnica Timișoara, înființată în 2011 pentru a crea o mașină de Formula Student și a participa cu aceasta la competiții organizate în toată lumea. Până în prezent au fost create două monoposturi de Formula Student, cu care echipa a participat la diverse competiții de profil, dar la multe dintre evenimentele organizate de Politehnică, fiind unul dintre punctele de atracție.
Proiectul Formula Student este o competiție de design, nu de motorsport, este mai mult științifică. În cadrul acesteia, tinerii sunt testați atât pentru aptitudinile lor tehnice, cât și pentru cele ce țin de documentație. În primă fază, ei prezintă o idee de business cu care să atragă un investitor. Mai departe, tinerii trebuie să treacă de proba costurilor pentru fiecare piesă. O altă probă este partea de engineering and design, în care studenții trebuie să argumenteze în fața unor arbitri de ce au ales soluțiile pentru șasiu, suspensii, motor etc. Apoi, în partea dinamică, se verifică efectiv capacitățile dinamice ale mașinii. O altă probă este cea de autocross, după care urmează ultima probă, cea de anduranță, în care vehiculele trebuie să străbată 22 de ture de pistă, cu schimbare de pilot după turul 11.
Calitatea de membru al UPT Racing Team este bine văzută de angajatori. Sunt studenți care intră în echipă în anul I, iar pe perioada facultății acumulează foarte multă experiență. Majoritatea se angajează, la absolvire, la unul dintre partenerii care susțin proiectul.