Ratele mari de angajabilitate în rândul absolvenților UPT, de peste 90%, sunt legate direct de formare teoretică, prin programele de studiu ale celor 10 facultăți, și de asigurarea practicii pentru studenți, în vederea punerii în aplicare a cunoștințelor dobândite, grație excelentelor relații de colaborare cu companiile din zonă.
Universitatea Politehnica Timișoara continuă să demonstreze excelență în educație și formare profesională, prin câștigarea a patru noi proiecte de stagii de practică, finanțate prin Fondul Social European+. Cu un buget total de peste 17 milioane de lei, aceste proiecte oferă studenților UPT o platformă solidă pentru dobândirea competențelor practice și tehnice esențiale pentru integrarea pe piața muncii.
Cele patru proiecte se adresează unui număr total de peste 1.200 de studenți, consolidând rolul UPT în formarea unei generații de profesioniști adaptabili la cerințele industriei moderne.
Proiectele câștigate sunt:
„Câștigarea acestor patru proiecte de stagii de practică reflectă angajamentul nostru continuu de a oferi studenților cele mai bune oportunități pentru a se pregăti pentru piața muncii. Ne dorim ca fiecare student să iasă din universitate cu o formare practică solidă, capabil să se integreze rapid într-un mediu profesional dinamic. Prin aceste proiecte, ne propunem să consolidăm relația strânsă cu mediul de afaceri și să adaptăm constant curricula la cerințele și provocările din industrie. Colaborarea cu companiile locale și internaționale nu doar că îmbunătățește abilitățile studenților noștri, dar contribuie și la dezvoltarea economică regională”, a declarat conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara.