Universitatea Politehnica Timișoara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Arhivă - Studenți premiați 2017

 
 

 

2017

 

 


Conferința Internațională de Comunicări Științifice Studențești, Ediția a XIX-a, Arad, Universitatea Aurel Vlaicu 2017

Și-au prezentat lucrările participanți din 10 țări.

Premiul I a fost câștigat de către studentul UPT al Facultății de Automatică și Calculatoare din anul 2 Master, Ingineria Sistemelor Automate, Mădălin-Dorin POP.

 


Concursul ”IT Marathon” este un concurs la nivel național și este adresat elevilor și studenților pasionați de IT.
Secțiunile din cadrul concursului se desfășoară sub forma unui maraton de 12 ore pentru fiecare nișă, acestea fiind: Desktop&Mobile Applications, Web Development and Design.
Concursul este organizat de către companiile partenere în colaborare cu reprezentanții Facultății de Automatică și Calculatoare de la Universitarea Tehnica ”Gh. Asachi din Iași”.

Studenții Universității Politehnica Timișoara de la Facultatea de Automatică din anul III IS: Bianca MELTIŞ și Mihai-Valentin PETRAŞC au obținut Premiul II.

 


Competiția Catalysts Coding Contest este cel mai mare concurs de programare din Europa, și pentru prima oară a avut loc la Timișoara, pe data de 31.03.2017.
CCC constă dintr-un algoritm organizat pe 7 nivele ce trebuie rezolvat în maxim 4 ore folosind orice limbaj de programare.

Studenții Facultății de Automatică și Calculatoare din anul 3 CTI: Victor IANCU, Denis TRONCOTĂ și Cristian VĂJDEA  au obținut Premiul I.

 


Competiția iTEC sau IT Engineering Contest este un concurs de programare, dedicat atât studenților, cât și elevilor, organizat de Liga AC în colaborare cu Facultatea de Automatică și Calculatoare și Universitatea Politehnica din Timișoara.

Concursul a ajuns la cea de-a 10-a ediție și s-a desfășurat în perioada 7-9 aprilie.

Studenții Facultății de Automatică și Calculatoare: Oana BLAGOE, anul 1, CTI, Gheorghe DÂRLE, anul 1, MTI, Călin SULEA, Arin TOACĂ, Andrei TENESCU,  din anul 2 CTI, Andreea GAVRILESCU, Andrei HEIDELBACHER, ambii din anul 3 CTI, au câștigat Premiile I.
 


Competiția Microsoft Imagine Cup 2017

Competiția s-a desfășurat la sediul Microsoft România pe 27 aprilie 2017.

La finala națională Imagine Cup 2017 au participat 13 din cele 14 echipe selectate, fiecare fiind alcătuită din maxim 3 membri, elevi de liceu sau studenți înscriși într-o instituție de învățământ acreditată.

Echipele finaliste au avut la dispoziție câte 6 minute pentru a susține prezentarea proiectelor în fața juriului și a realiza un demo.

Premiul II a fost oferit celor trei studenti ai Facultății de Automatică și Calculatoare, și anume Cristian AVRAMESCU, Bogdan-Alexandru BERCEAN, Ştefan IARCA și Andrei TENESCU din anul 2, CTI, pentru proiectul Mindfully – sistem de detecție timpurie a schizofreniei.

 


Competiția Microsoft TECHathon 2017

În 18 noiembrie 2017, în Timișoara a avut loc competiția TECHathon, în cadrul căreia studenți de la universitățile din vestul țării au beneficiat de o experienţă inedită de a fi în poziția de specialiști IT pentru o zi.

Studenta Facultății de Automatică și Calculatoare, Călina ANTAL, anul 2, CTI engl., a câștigat PREMIUL I.

 


 

Studentă UPT premiată cu bursa Women Techmakers (Google)

 

Andreea Rădoescu, absolventă a Facultății de Automatică și Calculatoare, domeniul Calculatoare și Tehnologia Informației, promoţia 2017, este una din câştigătoarele burselor Women Techmakers Scholars (https://goo.gl/ZOlqQa)

Bursele, acordate pentru anul universitar următor, sunt instituite de Google pentru a promova egalitatea de gen în domeniul informaticii şi a încuraja femeile să exceleze în tehnologie şi să devină lideri activi în domeniu.

Google a organizat la sediul din Londra o întâlnire pentru cele 20 de câştigătoare din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, incluzând activităţi cu mentori care să sprijine dezvoltarea lor academică şi profesională.

Andreea a fost acceptată să-şi continue studiile în programul de master la ETH Zürich. O felicităm şi sperăm ca succesul ei să motiveze cât mai multe studente să-şi urmeze pasiunea pentru programele de studii oferite de facultatea noastră.

 


Studenți premiați în cadrul competiției  „InGENIOSly Continental”
 iunie 2017

 

Timp de 17 săptămâni, sub coordonarea mentorilor din Continental și din Universitatea Politehnica Timișoara 7 dintre echipe au concurat în cadrul probei finale. Echipele au avut de proiectat o mașină ce implementează principul de Car2Car Communication, ceea ce înseamnă că mașinile au posibilitatea de a transmite informații între ele și astfel să evite accidente.

Concret pentru acest concurs mașinile au fost plasate într-un traseu ce imita intersecții de străzi iar fiecare echipă trebuia să trimită poziția propriei mașini și direcția în care se deplasează pe o rețea Wifi în mod ciclic. Astfel trebuiau să se evite coliziuni între roboți. Mașinile trebuiau să funcționeze în mod autonom, având ca reper doar o linie neagră sau pereții ”labirintului”.

Echipele erau compuse din 2 studenți pe software , 1 student hardware, 1 student mecanică, 1 student quality (PM) , astfel simulând o situație de lucru similară cu cea dintr-o companie, unde teste de calitate și documentație se scriu concomitent cu dezvoltarea unui produs complet.

Echipa de pe locul I (Raul Steleac, Patrick Schmiedt, Elisei Ilies, Florin Alexandru, Marta Verik) a fost singura care a reușit să implementeze un algoritm stabil care să funcționeze în condițiile cerute, în același timp având un hardware eficient cu un consum redus de energie și număr mic de componente. Aceste caracteristici au dus și la cel mai mic cost de producție. Cu toate că și alte echipe au avut soluții ingenioase, echipa de pe locul I a impresionat prin funcționarea fără erori și stabilitate.

 

   

                                           

            Locul 1 (Team3)

Software: Raul Steleac (AC, anul I)
Software: Patrick Schmiedt (ETC, anul III)
Hardware: Elisei Ilies (ETC, anul I)
Mecanica: Florin Alexandru (Mecatronica, anul I)
Quality: Marta Verik (MPT, anul IV)

Locul 2 (Team1)

Andrei Bulaichi
Adrian Torja
Maria Sandu
Ionel Popescu
Andrei Iuhasz

Locul 3 (Team8)

Andrei Rosu
Adrian Craciun
Horia Dumitru Iustin Neaga
Costinel Ionica
Cristina Golban


Studenți premiați la faza națională a concursului profesional științific studențesc de Rezistența materialelor ”C.C. Teodorescu”
ediția a XXXV-a, la Rezistența materialelor, Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” IAȘI, 11 - 13 Mai 2017

                                                                                                                               

la profilul mecanic:

1. Narcis FLOREA - locul I și Premiul de Excelență, pentru cea mai bună lucrare din concurs precum și Premiul special din partea Academiei de Științe tehnice din România:  student în anul IIB, domeniul Inginerie. mecanică, specializarea Inginerie Mecanică, Facultatea de Mecanică

2. Estera VĂLEAN - locul II și Premiul I precum și Premiul special Lazăr Boleanțu, studentă în anul IIB, domeniul Inginerie mecanică, specializarea Inginerie Mecanică, Facultatea de Mecanică
 

                                                                                    
                                                                                    Narcis FLOREA             Estera VĂLEAN


     
la profilul nemecanic:

1. Andrei-Florin BECHERU - locul II și Premiul I, student în anul IIC, domeniul Inginerie industrială, Facultatea de Mecanică

2. Daniel FOLTUȚ - locul IV și Premiul III, student în anul IIC, domeniul Inginerie industrială, Facultatea de Mecanică

3. Dumitru CRĂCIUN - locul V și Prima Mențiune precum și Premiul Special Ștefan Nădășan, student în anul IIC, domeniul Inginerie industrială, Facultatea de Mecanică

 

                                                                   
                                                               Andrei BECHERU            Daniel FOLTUȚ         Dumitru CRĂCIUN
 

ARHIVĂ 2012 - 2016


 


 
 
Ultima actualizare: 2020-02-19
 
 
ARUT Eudres Biblioteca Centrală  UPT Editura Politehnica Fundația Politehnica Timișoara AS Politehnica DCI Tele Universitatea Avizier UPT UPosT CCOC Sindicatul UPT Comunicate UPT
 
© Copyright 2024 Universitatea Politehnica Timisoara. Toate drepturile rezervate
UPT pe Facebook UPT pe Twitter UPT pe Google +