Universitatea Politehnica Timișoara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Centrul de Cercetări în Infrastructuri pentru Construcţii şi Transporturi

 
 

 

 

web: http://www.ct.upt.ro/centre/ict/

 

 

 

Scurtă descriere

 

Centrul de cercetări în Infrastructuri pentru Construcții și Transporturi (I.C.T.) își desfășoară activitatea în cadrul Universității Politehnica Timișoara, Facultatea de Construcții, Departamentul Căi de Comunicaţie Terestre Fundaţii şi Cadastru, fiind înființat în anul 2001. Centrul de cercetări este structurat pe trei direcţii de cercetare: Geotehnică și fundații, Drumuri și căi ferate, respectiv Măsurători terestre și cadastru.

Misiunea Centrului de cercetări I.C.T. constă în conceperea și derularea unor programe de cercetare științifică și proiectare în domeniul direcţiilor de cercetare menţionate. Dotarea laboratoarelor centrului s-a actualizat în anul 2015 la nivelul cerinţelor europene în domeniu, fiind posibilă derularea unor activităţii de cercetare fundamentală prin granturi naţionale sau internaţionale, precum şi a unei cercetări aplicative şi de urmărire a comportării în exploatare a construcţiilor.

 
 
Ultima actualizare: 2017-04-04
 
 
ARUT Biblioteca Centrală  UPT Editura Politehnica Fundația Politehnica Timișoara AS Politehnica DCI Tele Universitatea Avizier UPT UPosT CCOC Sindicatul UPT AnelisPlus2020 Comunicate UPT
 
© Copyright 2021 Universitatea Politehnica Timisoara. Toate drepturile rezervate
UPT pe Facebook UPT pe Twitter UPT pe Google +