Universitatea Politehnica Timișoara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Evaluarea programelor de studii în limba germană

 
 
Evaluarea programelor de studii în limba germană

DAAD susține înființarea unui masterat la UPT

10 Aprilie 2019

 

 

 

În această săptămână, Universitatea Politehnica Timișoara a primit vizita Comisiei de Evaluare DAAD (Serviciul German de Schimburi Academice), care a venit să verifice modul în care finanțarea pe care o acordă anual (circa 30.000 de euro) se regăsește în buna funcționare a secției de Inginerie Civilă cu predare în limba germană de la Facultatea de Construcții a UPT. Per total, finanțarea acordată de DAAD Universității Politehnica Timișoara în cei aproape 30 de ani de colaborare se ridică la aproximativ 800.000 de euro.

Comisia, formată din prof.dr.ing. Ulrich Gross, de la TU Freiberg, prof.dr. Frank Golczewski, de la Universitatea din Hamburg, și dl Peter Hiller, evaluator DAAD, a vizitat Facultatea de Construcții, a audiat cursurile susținute în limba germană, a stat de vorbă cu studenți, cu absolvenți și cu cadre didactice. Chiar dacă încă nu a fost redactat raportul final, rezultatul evaluării este unul pozitiv.

 Marți, 9 aprilie 2019, comisia a fost primită, la rectoratul Universității Politehnica Timișoara, de către conducerea instituției, prof.univ.dr.ing. Viorel-Aurel Șerban – Rector și prof. univ.dr.ing. Daniel Dan – Prorector, prilej cu care s-a discutat și despre posibilitatea unor noi direcții de cooperare pe care DAAD ar putea să le susțină.

În acest sens, s-a avansat posibilitatea susținerii unui masterat în domeniul construcțiilor, în limba germană, care să ofere posibilitatea continuării, la un nivel superior, a studiilor de către absolvenții de la nivel de licență ai secției de Inginerie Civilă cu predare în limba germană.

 
 
 
 
ARUT Biblioteca Centrală  UPT Editura Politehnica Fundația Politehnica Timișoara AS Politehnica DCI Tele Universitatea Avizier UPT UPosT CCOC Sindicatul UPT AnelisPlus2020 Comunicate UPT
 
© Copyright 2019 Universitatea Politehnica Timisoara. Toate drepturile rezervate
UPT pe Facebook UPT pe Twitter UPT pe Google +