Universitatea Politehnica Timișoara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Biblioteca UPT s-a redeschis

 
 
Biblioteca UPT s-a redeschis

Unele servicii rămân restricționate

18 Mai 2020

 

 

 

 

 

După o perioadă în care a fost închisă din cauza situației epidemiologice, Biblioteca Universității Politehnica Timișoara și-a reluat activitatea, din 18 mai 2020, însă anumite servicii rămân în continuare restricționate.

În prima etapă au fost reluate serviciile de împrumuturi și restituiri ale cărților și documentelor, întocmirea fișelor de lichidare, eliberarea adeverințelor pentru doctoranzi în vederea susținerii tezei de doctorat.

În această perioadă, accesul în bibliotecă se realizează cu respectarea unor reguli stricte pentru limitarea răspândirii coronavirusului Sars-Cov-2. Astfel, pentru împrumutul și restituirea cărților și documentelor, activitățile se desfășoară doar în holul principal al Bibliotecii, iar accesul se face pe la intrarea din str. Traian Lalescu. Utilizatorii trebuie să poarte obligatoriu mască, iar restituirile se fac la self-check-urile din hol. Fișele de lichidare vor fi transmise, de către personalul Bibliotecii, în format electronic, direct către secretariatele facultăților.

De menționat este și faptul că Biblioteca UPT a prelungit termenul de restituire al tuturor publicațiilor împrumutate până la data de 15 iunie 2020; pentru depășirile cu începere din data de 20 martie 2020 și până la data de 15 iunie nu se percep penalizări. Toate cărțile restituite de utilizatori sunt sterilizate cu ajutorul lămpilor UVC. Studenții care doresc să împrumute cărți de la Bibliotecă trebuie să transmită, cu 24 de ore înainte, prin e-mail, o solicitare în acest sens care să cuprindă titlurile volumelor dorite.

În cazul doctoranzilor, în vederea eliberării adeverințelor necesare pentru susținerea tezei de doctorat, accesul în Bibliotecă se face pe la intrarea dinspre terenul de sport.

În actuala etapă, nu este permis studiul în sălile de lectură, iar în bibliotecă sunt primiți maxim trei utilizatori în același timp. Pentru toate aceste activități, Biblioteca UPT este deschisă după următorul program: luni-joi - 9.00-15.00, vineri - 9.00-14.00.

Celelalte servicii rămân accesibile în mediul online prin intermediul paginii web library.upt.ro (logarea se face cu ajutorul contului UPT): informare şi documentare prin accesarea catalogului electronic al bibliotecii, comunicare cu bibliotecarii, acces la Depozitul Digital dSpace, respectiv la Bazele de Date din cadrul consorțiului Anelis Plus.

În următoarea perioadă vor fi organizate webinarii în vederea redactării lucrărilor de licenţă şi de masterat, precum şi a realizării bibliografiei. Toate noutăţile sunt postate pe pagina web (library.upt.ro), precum și pe paginile de Facebook şi de Instagram ale Bibliotecii.

 
Biblioteca UPT s-a redeschis
Biblioteca UPT s-a redeschis
Biblioteca UPT s-a redeschis
Biblioteca UPT s-a redeschis
Biblioteca UPT s-a redeschis
 
 
 
 
ARUT Biblioteca Centrală  UPT Editura Politehnica Fundația Politehnica Timișoara AS Politehnica DCI Tele Universitatea Avizier UPT UPosT CCOC Sindicatul UPT AnelisPlus2020 Comunicate UPT
 
© Copyright 2020 Universitatea Politehnica Timisoara. Toate drepturile rezervate
UPT pe Facebook UPT pe Twitter UPT pe Google +