Universitatea Politehnica Timișoara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Concursul național de matematică "Valeriu Alaci"

 
 
Concursul național de matematică "Valeriu Alaci"

21 martie - 14 mai 2016

1 Aprilie 2016

  

 

 

 

                                                                                                                                                                      

CONCURSUL NAŢIONAL DE  MATEMATICĂ „VALERIU ALACI”

 

Este organizat de Universitatea Politehnica Timișoara şi de Inspectoratul Școlar Județean Timiș în parteneriat cu Inspectoratele Școlare Județene Arad, Caraș-Severin, Gorj, Hunedoara şi Mehedinți.

Are ca scop continuarea tradiției în pregătirea matematică a elevilor impusă de iluștrii înaintași printre care Traian Lalescu și Valeriu Alaci. Pregătirea matematică temeinică a stat la baza unor rezultate strălucite obținute de inginerii absolvenți ai Universității Politehnica Timișoara și la dobândirea unui prestigiu deosebit pe plan european și mondial.

Concursul se adresează elevilor de liceu performanţi la matematică din clasele IX-XII din unitățile de învățământ preuniversitar de stat și private din țară  şi are două secţiuni: matematică-informatică şi științele naturii/tehnologic/economic. Înscrierea participanților la concurs se face în perioada  21 martie – 6 aprilie 2016, pe site-ul oficial al concursului: www.concursulvaleriualaci.upt.ro.

Sunt prevăzute două etape:

  • etapa online, în 12 aprilie 2016, în intervalul orar 18.00-20.00, pe o platforma de tip Moodle (e-learning), la adresa www.cv.upt.ro.
  • etapa finală, va conţine o probă scrisă şi va fi găzduită de către Universitatea Politehnica Timișoara în 14 mai 2016. La această etapă vor participa elevii calificaţi în urma etapei online. Deplasarea la UPT, cazarea şi masa pentru o parte dintre elevii calificați vor fi asigurate de către Universitatea Politehnica Timişoara.

La etapa online, cu o durată de 120 de minute, itemii de evaluare se vor prezenta sub forma de grilă cu șapte răspunsuri, cu o singura varianta corectă de răspuns.

La etapa finală, cu o durată de 180 de minute, problemele propuse sunt de tip grilă cu răspunsuri la alegere (un singur răspuns corect sau mai multe răspunsuri corecte) şi de tip completare a răspunsului. 

Subiectele de concurs respectă programele școlare în vigoare pentru fiecare nivel de studiu şi sunt structurate după modelul testelor naționale şi internaționale fiind alcătuite de către Comisia de elaborare a subiectelor, compusă din cadre didactice cu experiență recunoscută.

Premierea participanților se va face în cadrul festivității de premiere ce va avea loc în ziua concursului și va consta în acordarea de premii și mențiuni. Obţinerea locurilor 1, 2 sau 3 la etapa finală a acestui concurs permite elevilor să fie admişi în anul întâi la Ciclul Licenţă la Universitatea Politehnica din Timişoara, în cadrul Facultăţilor de Automatică şi Calculatoare, respectiv Electronică şi Telecomunicaţii, fără concurs de admitere.

Toate detaliile despre concurs (formularul de înscriere, modele de subiecte, programele de concurs, ediţia pilot desfăşurată în anul 2015, etc.) se găsesc pe site-ul dedicat concursului: www.concursulvaleriualaci.upt.ro.

 

 

 

 

 

 
 
 
 
ARUT Eudres Biblioteca Centrală  UPT Editura Politehnica Fundația Politehnica Timișoara AS Politehnica DCI Tele Universitatea Avizier UPT UPosT CCOC Sindicatul UPT Comunicate UPT
 
© Copyright 2024 Universitatea Politehnica Timisoara. Toate drepturile rezervate
UPT pe Facebook UPT pe Twitter UPT pe Google +