Universitatea Politehnica Timișoara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ediția a III-a a concursului „POLITEHNICA PRIN OCHII MEI!”

 
 
Ediția a III-a a concursului „POLITEHNICA PRIN OCHII MEI!”

Ediția a III-a a concursului „POLITEHNICA PRIN OCHII MEI!”

14 Octombrie 2022

 

 

 

 

 

Universitatea Politehnica Timișoara (UPT) lansează cea de-a III-a ediție a concursului de desen și fotografie „POLITEHNICA PRIN OCHII MEI!”, dotat cu premii totale în valoare de 10.000 de lei. Competiția se adresează elevilor, studenților și absolvenților UPT. În condițiile în care, în 2023, se aniversează 100 de ani de la inaugurarea primei clădiri a Politehnicii timișorene - Facultatea de Mecanică - ocazie cu care Regele Ferdinand, prezent la eveniment, a rostit celebrele cuvinte care au devenit motto-ul Politehnicii („Nu zidurile fac o şcoală, ci spiritul ce domneşte într-însa”), acesta fiind, practic, actul de naștere al campusului universitar timișorean, tematica din acest an a concursului „POLITEHNICA PRIN OCHII MEI!” va fi „CAMPUS LIFE”.

Competiția, desfășurată pe două secțiuni - desen și fotografie – încurajează, ca și în edițiile anterioare, exprimarea prin desen și prin fotografie a unei viziuni creative asupra Universității Politehnica Timișoara și a vieții din Campus. Ne dorim o interpretare cât mai creativă, diversă și liberă a acestei tematici.

Prin concursul „POLITEHNICA PRIN OCHII MEI”, ediția a III-a, se oferă oportunitatea elevilor, studenților și absolvenților Universității Politehnica Timișoara, pasionați fie de desen, fie de fotografie, de a câștiga premii substanțiale.

Regulamentul concursului și formularul de înscriere sunt disponibile pe site-ul Universității Politehnica Timișoara (www.upt.ro/) și pe pagina de Facebook dedicată competiției (www.facebook.com/politehnicaprinochiimei/), unde sunt publicate toate detaliile despre eligibilitate și condițiile de participare.

Secțiunea desen este dedicată elevilor și studenților, care sunt încurajați să exprime propria viziune asupra Politehnicii timișorene, prin intermediul unei lucrări pe format la alegere, tehnica de reprezentare fiind manuală, pe care să o transmită, fie personal, fie prin poștă/curier la Biblioteca UPT, Bd. Vasile Pârvan nr. 2B, Timișoara, cod 300 223, jud. Timiș, împreună cu formularul înscriere, disponibil pe site-ul UPT, completat și semnat. Pentru eficientizarea jurizării, participanții sunt rugați să transmită formularul de înscriere completat și o poză a lucrării și prin e-mail, la adresa concurs.desen@upt.ro, până cel târziu în data de 13.11.2022. Eventuale întrebări se pot adresa, prin e-mail, la adresa concurs.desen@upt.ro.

Secțiunea fotografie se adresează elevilor, studenților și absolvenților UPT, care sunt provocați să își dea frâu liber imaginației prin intermediul fotografiei, având ca tematică principală percepția Universității Politehnica Timișoara, printr-o abordare liberă, diversificată și creativă, și să trimită maxim 3 fotografii (în format JPG, cu o rezoluție de minim 2000 de pixeli pe latura lungă, iar dimensiunea totală să nu depășească 5 Mb/buc.), împreună cu formularul de înscriere, online, la adresa concurs.foto@upt.ro, unde se pot obține și detalii suplimentare.

Pentru ambele secțiuni, termenul limită de transmitere (data poștei în cazul secțiunii desen) este 13 noiembrie 2022.

Lucrările vor fi evaluate de câte un juriu de specialitate pentru fiecare secțiune, după cum urmează:

  • Secțiunea pictură - Grigore Arbore Popescu - director Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică – Veneţia, conf.dr.arh. Cristian Blidariu, decan, Facultatea de Arhitectură și Urbanism a UPT, conf.dr. George Păunescu, artist plastic - Universitatea București, as.dr.arh. Drăgan Dragomir - Facultatea de Arhitectură și Urbanism a UPT, lect.dr.arh. Andreea Anamaria Anghel – Facultatea de Arhitectură și Urbanism, lect.dr.arh. Cristina Maria Povian - Facultatea de Arhitectură și Urbanism.
  • Secțiunea fotografie - conf.dr.arh. Cătălina Bocan - Facultatea de Arhitectură și Urbanism a UPT, lect.dr.ing. Ciprian Dughir - Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, Robert Bîrlibescu - fotograf, as.dr.arh. Ovidiu Micșa – Facultatea de Arhitectură și Urbanism, Lucian Ronkov - Biroul Imagine UPT.

După jurizarea lucrărilor, se vor acorda premii și mențiuni în valoare totală de 10.000 de lei, în cazul secțiunii de fotografie existând și premii de popularitate, în baza voturilor online, pe pagina de Facebook, unde vor fi postate toate lucrările transmise.

Rezultatele finale se vor anunța în data de 18 noiembrie 2022, iar în 21 noiembrie 2022 va avea loc Gala de premiere, ocazie cu care va fi organizată și o expoziție, la Biblioteca UPT, ce va reuni toate lucrările transmise.

 
 
 
 
ARUT Eudres Biblioteca Centrală  UPT Editura Politehnica Fundația Politehnica Timișoara AS Politehnica DCI Tele Universitatea Avizier UPT UPosT CCOC Sindicatul UPT Comunicate UPT
 
© Copyright 2023 Universitatea Politehnica Timisoara. Toate drepturile rezervate
UPT pe Facebook UPT pe Twitter UPT pe Google +