Universitatea Politehnica Timișoara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Proiectul „Triplex Confinium”, coordonat de Facultatea de Arhitectură a UPT, prezentat la Veneția

 
 
Proiectul „Triplex Confinium”, coordonat de Facultatea de Arhitectură a UPT, prezentat la Veneția

Proiectul „Triplex Confinium”

3 August 2022

 

 

 

 

 

 

Lucrările realizate în cadrul proiectului transfrontalier Think Brick Competition, coordonat de Facultatea de Arhitectură și Urbanism a Universității Politehnica Timișoara, au putut fi văzute între 27 iulie și 3 august la galeria Institutului Cultural Român din Palazzo Correr la Campo Santa Fosca. Expoziția colectează toate proiectele depuse precum și o selecție de modele arhitecturale fabricate de studenții din anul I ai FAUT pentru extinderea Muzeului Terra din Kikinda.

Expoziția a fost folosită ca fundal pentru un eveniment multiplicator de o zi împreună cu master class-ul organizat de IRCU Veneția cu participarea extraordinară a prof.dr. Francesco Amendolagine, directorul Restaurantului Master, Università eCampus Milano, arh. Paolo Tomasella, evaluator expert și ing. Dario Bragadin, Associazione Scientifica „Palazzo Cappello”. Comunicarea Triplex Confinium a fost livrată de conf.dr.arh. Cristian Blidariu, decanul Facultății de Arhitectură și Urbanism de la UPT.

Diversele comunicări ale proiectului s-au axat pe metodologiile de reconstrucție a siturilor de patrimoniu grav avariate (Teatro la Fenice) precum și strategiile de reutilizare a patrimoniului industrial. Au fost făcute comparații între istoria familiei Stucky și reconversia faimoasei lor mori venețiene cu cea a familiei Bohn și starea actuală a fostelor lor instalații industriale din Jimbolia și Kikinda. O prezentare a competiției Think Brick a fost, de asemenea, livrată cu focus pe impactul său asupra reevaluarii site-ului strategic.

Multiplicatorul i-a vizat pe studenții români și studenții IUAV, precum și pe tinerii arhitecți italieni prezenți la lansarea expoziției. Cu aceeași ocazie a fost organizat și un tur ghidat prin moara Molino Stucky, acum hotelul Venice Hilton.

„Mă bucur ca am avut ocazia să arătăm proiectele Think Brick, dar și câteva din proiectele studenților noștri de anul 1 la Veneția, în mica galerie a IRCCU de la Palazzo Correr Campo Santa Fosca. Le mulțumesc colegilor mei Diana Giurea, Cristina Povian, Andreea Anghel, Ovidiu Micsa pentru efortul de a duce cu grijă toate aceste lucruri pâna acolo. Mulțumim IRCCU pentru aceste uși deschise în inima Veneției. Echipa FAUT și Triplex Confinium doresc să mulțumească, încă o dată, profesorului Grigore Arbore Popescu, directorul IRCCU Venetia și dr. Claudia Lazăr pentru invitația și susținerea evenimentelor”, a declarat conf.dr.arh. Cristian Blidariu, decanul Facultății de Arhitectură și Urbanism de la UPT.

 
Proiectul „Triplex Confinium”
Proiectul „Triplex Confinium”
Proiectul „Triplex Confinium”
Proiectul „Triplex Confinium”
Proiectul „Triplex Confinium”
Proiectul „Triplex Confinium”
Proiectul „Triplex Confinium”
 
 
 
 
ARUT Eudres Biblioteca Centrală  UPT Editura Politehnica Fundația Politehnica Timișoara AS Politehnica DCI Tele Universitatea Avizier UPT UPosT CCOC Sindicatul UPT Comunicate UPT
 
© Copyright 2022 Universitatea Politehnica Timisoara. Toate drepturile rezervate
UPT pe Facebook UPT pe Twitter UPT pe Google +