Universitatea Politehnica Timișoara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

„Space Kids” la Biblioteca UPT

 
 
„Space Kids” la Biblioteca UPT

„Space Kids” la Biblioteca UPT

4 Iunie 2019

 

 

 

 

 

După ce, nu cu mult timp în urmă, în luna februarie a acestui an, a găzduit prima ediție a Galei Educației Spațiale, Universitatea Politehnica Timișoara a fost din nou locul de desfășurare al unui nou eveniment care confirmă potențialul tehnologic al orașului, dar și interesul manifestat pentru domeniul tehnologiilor spațiale de către elevi, studenți, cadre didactice, companii din domeniul IT.

Timișoara Space Kids are ca scop promovarea oportunităților de participare a elevilor timișoreni la competiții și activități educative cu tematică spațială, dar și de a crea o comunitate a tuturor celor cu preocupări în domeniu. Prima ediție a Space Kids a avut loc luni, 3 iunie 2019, la Biblioteca Universității Politehnica Timișoara, iar pe holurile Centrului de Conferințe al UPT au avut loc demonstrațiile ale echipelor.

La eveniment au participat în primul rând liceeni, dar și elevi din clasele a VII-a și a VIII-a, interesați de domeniile astronomiei, programării, roboticii, a modelării 3D, pentru care Zero Robotics, FIRST Tech Challenge, Climate Detectives, Moon Camp Challenge, CanSat sau ExoRo nu sunt doar niște denumiri ciudate, ci sunt, sau pot deveni, în curând, contexte de învățare și de dezvoltare extra-curriculară în domeniul științelor și tehnologiilor spațiale.

Evenimentul a inclus prezentări ale preocupărilor din domeniul educației cu tematică spațială ale ESERO Romania, Banat IT sau CoderDojo Timișoara, prezentări ale competițiilor la care au participat echipe timișorene, discuții în panel despre experiențele personale și beneficiile elevilor participanți, precum și workshop-uri și demonstrații hands-on de lucru cu hardware și software specifice proiectelor înscrise la respectivele competiții.

Echipele participante și-au prezentat, la propriile standuri, proiectele realizate și au interacționat cu ceilalți participanți la eveniment, oferindu-le detalii și încurajări în vederea unei viitoare implicări.

Ca și la precedentul eveniment, Gala Educației Spațiale, organizatorii își doresc să ofere garanții tinerilor cu preocupări în domeniu că pot studia aceste tehnologii de vârf și că pot urma o carieră în domeniu aici, în Timișoara.

 
„Space Kids” la Biblioteca UPT
„Space Kids” la Biblioteca UPT
„Space Kids” la Biblioteca UPT
„Space Kids” la Biblioteca UPT
„Space Kids” la Biblioteca UPT
„Space Kids” la Biblioteca UPT
 
 
 
 
ARUT Biblioteca Centrală  UPT Editura Politehnica Fundația Politehnica Timișoara AS Politehnica DCI Tele Universitatea Avizier UPT UPosT CCOC Sindicatul UPT AnelisPlus2020 Comunicate UPT
 
© Copyright 2019 Universitatea Politehnica Timisoara. Toate drepturile rezervate
UPT pe Facebook UPT pe Twitter UPT pe Google +