Universitatea Politehnica Timișoara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Un nou laborator Honeywell la Universitatea Politehnica Timișoara

 
 
Un nou laborator Honeywell la Universitatea Politehnica Timișoara

la Departamentul de Electroenergetică

13 Iunie 2018

 

 

 

 

 

De mulți ani, Universitatea Politehnica Timișoara (UPT) întreține o colaborare strânsă cu mediul economic din Timișoara și nu numai, relația fiind benefică pentru ambele părți: companiile își asigură astfel resursa umană de care au nevoie, iar universitatea beneficiază pe de o parte de dotări și amenajări de laboratoare, pe de altă parte de programe de internship prin care studenții Universității Politehnica Timișoara își pot realiza diplomele de licență şi de disertaţie în cadrul companiilor partenere. Relația e utilă pentru studenți și prin prisma faptului că vin astfel în contact direct cu realitățile din mediul economic, putând să aplice în practică noțiunile teoretice învățate.

În această linie se înscrie și inaugurarea noului laborator Honeywell (NYSE:HON), care a avut loc în data de 12 iunie, la Departamentul de Electroenergetică, specializarea Ingineria Sistemelor Electroenergetice, din cadrul Facultății de Electrotehnică și Electroenergetică a UPT. Laboratorul C221 este sponsorizat de Honeywell Hometown Solutions, programul de responsabilitate socială al Honeywell, o companie din topul Fortune 100 din domeniul software-industrial, prin alocarea de fonduri pentru echipamente electronice (8 osciloscoape, 4 sonde optice comunicare smart meter, 5 surse laborator, 6 multimetre,  1 clește ampermetric, 1 trusa reglabila c.c.), infrastructură IT (8 calculatoare și un laptop pentru citire contoare panou), dar și pentru reparații și modificări la rețeaua electrică. Valoarea totală a investiției este de circa 35.000 de dolari.

Mai mult de 370 de studenți din cadrul facultății vor folosi noul laborator pentru cursurile de  Tehnologia Informației și Programarea Calculatoarelor, Măsurarea Mărimilor Electrice, Microcontrolere și Sisteme Integrate, Calitatea Energiei Electrice, Instrumentație Virtuală.

Colaborarea dintre Honeywell, companie prezentă de 20 de ani în România, cu sedii în București, Timișoara și Lugoj, și Universitatea Politehnica Timișoara nu se rezumă numai la amenajarea acestui laborator. Aceasta a demarat în 2015 și a inclus o sponsorizare pentru amenajarea unui alt laborator, în cadrul Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, programe de internship prin care studenții Universității Politehnica Timișoara și-au putut realiza diplomele de licență în cadrul companiei, precum  și organizarea vizitei la Timișoara a laureatului Premiului Nobel  pentru fizică, Dr. Robert W. Wilson, care a susținut prelegeri pe teme științifice  și a stat de vorbă cu studenții UPT în cadrul programului Honeywell Initiative for Science and Engineering. Iar cooperarea nu se oprește aici. A început deja amenajarea unui nou laborator Honeywell, în valoare de circa 30.000 de dolari,  în cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare din cadrul UPT, care va fi inaugurat în toamna acestui an.

Managerul de proiect, lect.dr.ing. Attila Simo, a subliniat faptul că relația cu Honeywell și amenajarea unui astfel de laborator îi ajută pe studenți să se integreze mai bine în mediul economic după absolvire. Studenții facultății au avut posibilitatea de a efectua stagii de practică în cadrul companiei, de a-și realiza proiecte de diplomă, iar în final, la absolvire, să se și angajeze. De altfel, 80% dintre angajații Honeywell Timișoara provin de la UPT (25% chiar din Facultatea de Electrotehnică și Electroenergetică), iar 70% dintre ei lucrează în cercetare-dezvoltare: proiectarea de contoare inteligente, proiectarea unor sisteme inteligente de telegestiune și telecitire, eficientizarea consumului de energie.

„Laboratorul dotat de către compania Honeywell se înscrie în cadrul eforturilor depuse de conducerea universității, de a întări legătura între universitate și companiile cu reprezentare locală. Ne bucurăm că firmele înțeleg să se implice, atât prin observații legate de planurile de învățământ, cât și prin participarea cu echipamente extrem de performante la dotarea laboratoarelor universității, lucru care conduce la o mult mai bună pregătire a studenților noștri. Colaborarea cu Honeywell va continua, nu doar pe zona didactică, ci și pe cea a cercetării", a precizat prof.univ.dr.ing. Liviu Cădariu-Brăiloiu, prorector al Universității Politehnica Timișoara.

„Suntem foarte mândri să inauguram acest laborator alături de partenerul nostru, Universitatea Politehnica Timișoara întrucât tehnologia și inovația stau la baza întregii noastre activități. Prin proiectele noastre, dorim să contribuim la dezvoltarea unei noi generații de tineri talentați, care să devină liderii de mâine în materie de inginerie", a declarat Răzvan Cotiuga, Director General Honeywell Elster Rometric Timișoara.

 

Despre Universitatea Politehnica Timișoara

Universitatea Politehnica Timișoara este o instituție de învățământ superior cu profil tehnic, înființată în anul 1920. În 2011, a fost clasificată în prima categorie din România, cea a universităților de cercetare avansată și educație. Universitatea Politehnica Timișoara este una din cele mai mari universități tehnice din Europa Centrală și de Est. Programele de studiu oferite sunt organizate după sistemul Bologna, în trei cicluri: Licență, Masterat, Doctorat. UPT cuprinde 10 facultăți la care sunt înscriși circa 15 000 de studenți. Corpul profesoral este format din aproximativ 700 de cadre didactice care își desfășoară activitatea în cadrul a 25 de departamente. Infrastructura universității este impresionantă prin dimensiunile, complexitatea și serviciile oferite, studenții și angajații putându-se bucura de cazare (cămine și hoteluri), cantine, baze sportive (piscine, terenuri de fotbal și de tenis, sală de gimnastică, etc), o editură și un centru de imprimare, servicii tehnice și administrative (centru de e-learning, televiziune privată, etc), o bibliotecă modernă, precum și de un centru medical pentru studenți.


Despre Honeywell România

Înființată în plan local în 1997, Honeywell activează în România prin patru companii, inclusiv unități de producție situate în București, Timișoara și Lugoj, cu peste 2.600 de angajați. Operațiunile sale cuprind trei mari arii de business: soluții de automatizare și control, managementul proceselor industriale, precum și sisteme pentru industria aerospațială și industria transporturilor. Pentru detalii despre Honeywell România, vizitați http://honeywell.com/country/ro/.


Despre Honeywell Hometown Solutions

Honeywell Hometown Solutions este programul de responsabilitate socială al companiei Honeywell, care se concentrează pe cinci zone: Educație în Știință și Matematică, Siguranța și Securitatea Familiei, Case și Adăposturi, Habitat și Conservare și Ajutor Umanitar. Împreună cu instituții publice și organizații non-profit, Honeywell a creat programe relevante pentru sprijinirea comunităților pe care le deservește. Pentru mai multe informații, vizitați http://citizenship.honeywell.com/.

 
Un nou laborator Honeywell la Universitatea Politehnica Timișoara
Un nou laborator Honeywell la Universitatea Politehnica Timișoara
Un nou laborator Honeywell la Universitatea Politehnica Timișoara
Un nou laborator Honeywell la Universitatea Politehnica Timișoara
Un nou laborator Honeywell la Universitatea Politehnica Timișoara
Un nou laborator Honeywell la Universitatea Politehnica Timișoara
Un nou laborator Honeywell la Universitatea Politehnica Timișoara
Un nou laborator Honeywell la Universitatea Politehnica Timișoara
Un nou laborator Honeywell la Universitatea Politehnica Timișoara
 
 
 
 
ARUT Eudres Biblioteca Centrală  UPT Editura Politehnica Fundația Politehnica Timișoara AS Politehnica DCI Tele Universitatea Avizier UPT UPosT CCOC Sindicatul UPT Comunicate UPT
 
© Copyright 2024 Universitatea Politehnica Timisoara. Toate drepturile rezervate
UPT pe Facebook UPT pe Twitter UPT pe Google +