Universitatea Politehnica Timișoara a găzduit prima ediție a Concursului Național de Sustenabilitate Organizațională, eveniment organizat în parteneriat cu Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași și Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.
Concursul a fost lansat sub egida Centrului de Cercetări în Inginerie și Management din cadrul Facultății de Management în Producție și Transporturi a Universității Politehnica Timișoara.
Competiția s-a adresat tuturor studenților de la una dintre formele de învățământ din cadrul universităților partenere. Prin participarea la acest concurs naţional, studenţii capabili de performanţe şi-au putut verifica și evidenţia cunoştinţele din cadrul disciplinelor de marketing, logistică, management și economie, într-o competiţie cu colegi din alte centre universitare.
Au fost prezenți studenți din multe centre universitare din România, însoțiți de cadre didactice. Pe parcursul concursului au fost organizate o serie de activități, printre care amintim: vizită la mini-expoziția intitulată „Începuturile monedei românești” de la BNR, expoziția foto-documentară realizată de BNR în colaborare cu Arhivele Naționale - Serviciul Județean Timiș intitulată „Activitatea bancară în Banat după anul 1918” – incursiune în istorie și sesiune de discuții, în cadrul proiectului Student Hub, despre importanța și rolul BNR.
Festivitatea de premiere au a avut loc la ARChA Studio, cei mai buni dintre studenți fiind recompensați după cum urmează: Premiul I – 500 euro și un pachet educațional; Premiul II – 300 euro și un pachet educațional; Premiul III – 200 euro și un pachet educațional; Mențiune – 100 euro și un pachet educațional.
Concursul a fost inițiat și organizat de prof.univ.habil.dr.ing. Larisa Ivașcu și drd. Delia Rozovlean de la Universitatea Politehnica Timișoara, ș.l.univ.dr.ec. Răzvan Dobrescu de la Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București, prof.univ.habil.dr.ing. Marius Pîslaru de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași și prof.univ.dr.ing. Lucian Cioca de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.
Partenerii strategici ai concursului au fost MaxAgro, Rossik și SoftNet Consulting, iar cei educaționali Arhivele Naționale – Serviciul Județean Timiș, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Timiş și Banca Națională a României – Sucursala regională Timiș.
Următoarea ediție a concursului va fi organizată la Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București.
Universitatea Politehnica Timișoara (www.upt.ro), cea mai veche instituție de învățământ superior din vestul țării, a fost înființată prin Decretul Regal semnat de Regele Ferdinand la 11 noiembrie 1920. Universitate de cercetare avansată şi educaţie, UPT este astăzi una dintre şcolile româneşti cu tradiţie, recunoscută în plan naţional şi internaţional, atât prin activitatea generaţiilor de cadre didactice şi cea a unor academicieni prestigioşi, cât și prin cei peste 140.000 de absolvenți care au dus renumele acesteia peste tot în lume. Având și o bază materială de invidiat, cele 10 facultăţi ale universităţii asigură programe de studii pentru aproximativ 13.500 studenţi.
Dimensiunea internațională a Universității Politehnica Timișoara este evidențiată și prin faptul că este parte a consorțiului european de universități E³UDRES² – Engaged and Entrepreneurial European University as Driver for European Smart and Sustainable Regions, inițiativă sprijinită de Comisia Europeană prin programul Erasmus+. E³UDRES² reunește universități europene de top pentru a colabora în dezvoltarea regiunilor inteligente și sustenabile prin educație inovatoare, cercetare aplicată și cooperare transdisciplinară. Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul oficial: https://www.eudres.eu/.