Universitatea Politehnica Timișoara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

UPT Campus Explorer

 
 
UPT Campus Explorer

A început UPT Campus Explorer. Aproape 200 de elevi experimentează viața de student

10 Iulie 2024

 

 

 

 

 

Auditoriumul Centrului de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara a găzduit marți, 9 iulie 2024, deschiderea taberei pentru elevi UPT Campus Explorer, aflată la prima ediție. Timp de o săptămână, elevii care au finalizat clasa a XI-a au oportunitatea să descopere viața de student la Universitatea Politehnica Timișoara, să viziteze laboratoarele și să participe la numeroase activități, ateliere interactive și evenimente recreative.

În cadrul deschiderii, rectorul Universității Politehnica Timișoara, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, le-a vorbit liceenilor despre ce înseamnă Politehnica, despre istoricul celei mai vechi instituții de învățământ superior din vestul țării, aflată la momentul în care aniversează 100 de ani de la absolvirea primei generații de ingineri din Timișoara, despre buna legătură cu companiile din zonă și i-a invitat pe elevi ca, pe viitor, să se alăture ca studenți.

La rândul său, prof.univ.dr.ing. Alina Dumitrel, prorector al UPT și sufletul proiectului, a subliniat faptul că acesta completează în mod fericit o serie de alte inițiative ale Politehnicii dedicate elevilor, de la Caravana UPT, punerea la dispoziție a laboratoarelor din facultăți și a laboratorului interactiv de fizică Experimentarium TM, și până la concursurile din cadrul proiectului „Politehnica Timișoara, un pas spre viitorul tău!”, care să-i ajute pentru o mai bună orientare în carieră.

Paul Stiegelbauer, reprezentantul studenților în Consiliul de Administrație al UPT, le-a mărturisit elevilor că studenții, membri ai ligilor din facultăți, își doreau de mult timp un asemenea proiect, prin care să le prezinte viitorilor potențiali colegi ce înseamnă viața de student la Poli.

O prezentare detaliată despre Universitatea Politehnica Timișoara, despre oportunitățile de care beneficiază studenții acesteia (rata de angajabilitate a absolvenților de peste 90%, burse de până la 2.900 de lei, cazare în cămine modernizate pentru toți solicitanții, facilități sportive cum nu mai are nici o altă universitate, servicii medicale gratuite, mobilități internaționale prin programele Erasmus sau ca urmare a Alianței de universități europene EUDRESS, din care și UPT face parte, cea mai modernă bibliotecă universitară, programe de închiriere gratuită de calculatoare pe perioada studiilor, sprijin pentru activități de antreprenoriat, activități interesante derulate prin UPT Campus Creativ), despre activitățile ligilor studențești, dar și despre evenimentele de anvergură organizate de UPT (Tech Talks, Poli Bike Challenge, Ceremonia de absolvire, Timișoara City Marathon etc.) a fost realizată de Alexandru Luca, directorul Departamentului de Marketing Universitar, care le-a împărtășit elevilor din experiența sa de student la UPT, masterand, iar în prezent cel mai tânăr angajat într-o funcție de conducere.

În perioada 9-14 iulie 2024, UPT Campus Explorer îi invită pe elevi să descopere viața de student într-un mod mai aparte și să exploreze universul Universității Politehnica Timișoara, să participe la diferite activități didactice, precum și să se implice, împreună cu studenții din ligile facultăților, în ateliere și activități care le vor stimula creativitatea și dezvoltarea personală.

Elevii vor avea posibilitatea să experimenteze ce înseamnă să fii student la UPT, care este oferta educațională a facultăților, în ce meserii și domenii ar putea activa după absolvire și ce oportunități oferă Universitatea Politehnica Timișoara. În cadrul activităților didactice și practice, precum și la atelierele și activitățile recreative organizate de studenții din ligi și de voluntarii UPT, elevii vor putea afla mai multe informații despre specializările UPT și vor putea experimenta studenția la Universitatea Politehnica Timișoara.

 
UPT Campus Explorer
UPT Campus Explorer
UPT Campus Explorer
UPT Campus Explorer
UPT Campus Explorer
 
 
 
 
ARUT Eudres Biblioteca Centrală  UPT Editura Politehnica Fundația Politehnica Timișoara AS Politehnica DCI Tele Universitatea Avizier UPT UPosT CCOC Sindicatul UPT Comunicate UPT
 
© Copyright 2024 Universitatea Politehnica Timisoara. Toate drepturile rezervate
UPT pe Facebook UPT pe Twitter UPT pe Google +