Studenții din anul I, dar și colegii lor mai mari, au umplut din nou amfiteatrele celor zece facultăți ale Universității Politehnica Timișoara, cu ocazia deschiderii noului an de învățământ. UPT a primit în rândurile sale peste 2800 de noi membri, studenți în anul I.
Prima facultate care a deschis seria festivităților, încă de la ora 9:00, a fost cea de Automatică și Calculatoare. Sutele de studenți ai facultății, reuniți la Casa Tineretului, mulți dintre ei veniți din alte județe, au primit felicitările rectorului UPT, prof.univ.dr.ing. Viorel-Aurel Șerban, pentru alegerea făcută. Acesta le-a vorbit studenților despre facilitățile de care vor putea beneficia în perioada de studii, atât în ceea ce privește componenta didactică, baza materială de invidiat, cât și componenta culturală sau cea sportivă. Studenții care acum încep cursurile universitare vor avea șansa de a se pregăti la cel mai înalt nivel, atât în ceea ce privește cariera profesională, cât și cea de participanți activi în societate.
Primarul Timișoarei, prof.dr.ing. Nicolae Robu, care este și cadru didactic al facultății, le-a vorbit studenților despre orașul Timișoara, despre frumusețile pe care le vor descoperi aici, despre dezvoltarea economică a zonei, care are nevoie în continuare de ingineri, îndemnându-i pe cei veniți de pe alte meleaguri să ”bea apă din Bega” și să rămână aici, pentru a pune umărul la dezvoltarea în continuare a acestui adevărat pol economic al României. La final, le-a promis studenților că se vor întâlni și la cursurile pe care le susține la UPT.
Festivitățile de deschidere a anului academic au continuat și la celelalte facultăți. Membrii conducerii universității, invitații speciali, printre care ÎPS Ioan, mitropolitul Banatului, domnul Ralf Krautkramer, Consul General al Germaniei la Timișoara, Cosmin Brânzan, consulul onorific al Franței la Timișoara, directori ai unor mari companii din Timișoara cu care UPT are încheiate acorduri de colaborare au adresat, toți, felicitări studenților pentru alegerea pe care au făcut-o, îndemnându-i să depună toate eforturile pentru dezvoltarea lor profesională, pentru că economia are nevoie de specialiști bine pregătiți, dar să nu uite nici distracția specifică vârstei și studenției.
Reprezentanții firmelor prezente la festivități au oferit premii celor mai buni studenți din anul precedent și au prezentat beneficiile pe care le vor avea studenții în ceea ce privește practica pe perioada studiilor sau angajarea, după absolvire. Aceștia au subliniat că, după finalizarea studiilor, nu e nevoie să plece din țară, pentru că e nevoie de ei aici, unde pot găsi nenumărate oportunități de dezvoltare profesională și personală.
La final, ”bobocii” au fost preluați de reprezentanții ligilor studențești, care să le ghideze primii pași în ceea ce înseamnă viața grea, dar și frumoasă, de student la Universitatea Politehnica Timișoara.